Fragment uit het boek Gewoon para Normaal

gewoon para normaal

Ik stap de praktijk binnen. ‘Joehoe Toos, ik ben er.’ Ik kom grijnzend binnen.
Ze moet altijd lachen als ze me ziet. ‘Ha Kaatje, hoe is het met je? Lust je een bakske koffie?’
‘Ja lekker’, antwoord ik en ik ga in de makkelijke stoel naast haar bureau zitten. Het is zo’n gezellig, vertrouwd gevoel. Laurens (haar man) steekt ook even zijn hoofd om de hoek. ‘Ha Kaatje, alles goed?’ ‘Jazeker Lau, ik kom de batterij weer opladen’, zeg ik tegen hem.
Hij barst in lachen uit en slaat zijn handen ineen. ‘Dat vind ik nou een mooie uitspraak, de batterij opladen. Hoor je dat?’, vraagt hij aan Toos, die net met de koffie binnenkomt.
Toos moet ook lachen. ‘Ja, dat omschrijf je weer mooi.’
‘Nou, geniet ervan hè, Kaatje.’ Hij steekt zijn hand op en trekt de deur van de praktijk achter zich dicht.

‘Gaat hij schilderen?’, vraag ik aan Toos.
‘Nee joh, hij heeft ook nog andere dingen te doen. Wist je dat hij heel veel vogels heeft en mee doet aan wedstrijden?’ Ze kijkt naar me totdat ik opkijk van mijn kopje koffie.
‘Vogels? Nee, dat wist ik niet. Is hij daar dan zo druk mee?’. Vraag ik en neem een slok van mijn koffie. ‘Elke dag een paar uur, het is een heel ritueel om ze te verzorgen. Dat geeft hij ook niet zomaar uit handen. Hij heeft al vele wedstrijden gewonnen en zelfs een keer in de krant gestaan. Ze vroegen hem naar zijn geheim. ‘Wat geef je die vogels?’ ‘Heel veel aandacht en liefde’, antwoordde hij.

img_0053.jpg

Ik zet mijn koffie neer. Ze heeft gelijk. Ik besef dat  ‘dat’ precies is waar het allemaal om draait, ‘aandacht en liefde’! Als je ergens liefde, aandacht en energie in stopt, heeft dat altijd een positieve uitwerking. Dat is nou waar ik zo blij van word, de inzichten door voorbeelden uit het dagelijks leven.

img_0054.jpg

‘Hoe komt het dat je zo’n glimlach op je gezicht hebt?’ Ik schrik op uit mijn gemijmer…’Je leek wel even in meditatie en je had het niet eens door.’ Een lachsalvo volgt…

‘Grappig Toos’, zeg ik als ze is uitgelachen.

 

Wil je meer over Toos, haar praktijk en haar werkwijze weten? Kijk dan op www.toosvanboxtel.nl
Wil je het boek bestellen? Stuur ons dan even een mailtje naar gewoonparanormaal@hotmail.com

 

 

 

 

 

(276)

4 Reactie’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.