Ken je mij? Wie ken je dan?

Ken je mij, wie ken je dan? Today I Meet

Ken je mij? wie ken je dan? Ons lichaam zit heel ingenieus in elkaar. Ik begrijp misschien nog maar een fractie van wat er zich werkelijk in het lichaam afspeelt, maar na alle boeken die ik heb gelezen en studies die ik heb gevolgd op dit gebied, is mij wel duidelijk geworden dat het lichaam altijd terug wil naar zijn oorspronkelijke, gezonde en authentieke staat. Met dit gegeven in het achterhoofd vond ik het interessant om eens te kijken naar wat we allemaal zelf kunnen doen om onze inwendige apotheek wakker te maken.

Immuunsysteem

Ken je mij? Wie ken je dan? Wij bestaan niet alleen uit een lichaam, maar hebben ook een ziel en een denkgeest. We kennen allemaal de periodes in ons leven dat we voortdurend op de toppen van ons kunnen aan het functioneren zijn. De boog staat constant gespannen en deze lichamelijke en geestelijke stress tast ons immuunsysteem aan, zonder dat we er erg in hebben. Er zullen lichaamscellen zijn die zich onder invloed van stressfactoren van buitenaf – bijvoorbeeld door slechte voeding- op een grillige manier kunnen delen. Gelukkig worden er de nodige cellen in onze slaap gerepareerd en kan ons immuunsysteem veel aan, maar er komt een punt dat het immuunsysteem kan gaan haperen.

Wat kun je zelf doen?

Wij zijn lichtwezens en gedijen goed bij de lichtenergie van de zon. Het is daarom ook een feit dat we ons vrolijker en energieker voelen als de zon schijnt. Door het lichaam te voeden met voeding welke is blootgesteld aan het zonlicht, krijgen wij biofotonen uit het zonlicht binnen. Wanneer je regelmatig kiest voor biologisch-dynamisch geteelde voeding en zongerijpte vruchten (groene bladgroenten, fruit, noten en zaden), zorg je ervoor dat je lichaamscellen zich ‘voeden’ met het licht van de natuur. Ook is het zinvol om je te bedenken dat innerlijke stressfactoren misschien nog wel een grotere rol spelen als het gaat om een disbalans in ons systeem. Innerlijke conflicten van onze denkgeest kunnen op celniveau veel schade berokkenen. Daarnaast heeft onze ziel ook nog eens bepaalde thema’s uit te werken. Hoe wij in het leven staan speelt een grote rol in hoe wij ons voelen. Wat is je mindset? Hoe kijk je tegen dingen aan? Hoe ga je met een situatie om? Hoe ervaar je een gebeurtenis en hoe interpreteer je uiteindelijk deze ervaring?

 When you change the way you look at things, the things you look at change

ken je mij, wie ken je dan Today I Meet

Licht op de situatie

‘Ken je mij, wie ken je dan? Weet jij mij beter dan ik?’ Zo luidt de tekst van het prachtige nummer, geschreven door Huub Oosterhuis. De tekst is een verwijzing naar de woorden van psalm 139 “Heer U kent mij, U doorgrondt mij”. Dit nummer raakt mij altijd diep en bezorgt mij kippenvel. Als er een hogere macht is die onze zuiverste zelf ten diepste kent. Een hogere macht voor wiens ogen niets is verborgen, die onze zwakte, onze donkere gedachten, maar ook onze kracht en ons potentieel kent en daarover niet oordeelt…Is zoveel liefde mogelijk? Wat als je jezelf bij iedere situatie eens in die ander zou verplaatsen en zijn of haar manier van denken respecteert, of bij de gebeurtenissen die je ‘overkomen’ er anders na probeert te kijken, zou dat licht op de situatie kunnen werpen en je leven en lichaamscellen op een positieve manier beïnvloeden?

 Bedenk: ‘If speaking kindly to plants helps them grow, imagine what speaking kindly to humans can do’

ken je mij wie ken je dan? Today I Meet

In het diepste van onze ziel verlangen wij naar eenheid en harmonie, om met ons lichaam, geest en ziel verbonden te zijn met een plek waar je niet alleen bent, maar al-één. Verbonden, met het grotere geheel.

Ken je mij? Wie ken je dan?
Een wezen van licht en liefde.

 

 

 

(303)

2 Reactie’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.