Linzen en Pompoensoep de ideale basis om af te vallen

linzen pompoensoep todayimeet

De R van Oktober is weer in de maand, en dat is voor mij het startschot voor heerlijke soepjes met herfstachtige ingrediënten. Dit keer vond ik een heel lekker recept op basis van rode linzen en pompoenblokjes. Zowel rode linzen, als pompoen, hebben beiden een heilzame werking op lichaam en geest. Let me tell you!

Pompoen

Wist je dat deze groente niet alleen heel erg lekker is, maar ook een hele positieve werking heeft op onze mind, oftewel; ons humeur! Dat komt door het stofje tryptofaan, welke ruim vertegenwoordigd is in de pompoen. Het stofje is een natuurlijke bestrijder tegen depressieve gevoelens en doordat tryptofaan wordt omgezet in GABA, werkt het kalmerend op ons centrale zenuwstelsel. Daarnaast zit pompoen boordenvol vezels, dus ook goed voor je darmen.

Rode linzen 

Bevatten net als pompoen enorm veel vezels en is daarnaast ook ijzer en eiwitrijk. Linzen geven veel energie en worden langzaam verteerd, daarom heeft dit een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en het metabolisme. Ideaal voor als je af wilt vallen.

Het recept voor deze heerlijke soep zal ik met je delen. Wanneer je een grote pan soep wilt maken, kun je de aantallen in het recept verdubbelen.

Wat heb je nodig?

150 gram rode linzen

450 gram pompoen blokjes uit de diepvries (kan ook vers natuurlijk)

300 gram tomatenblokjes

1 ui

1 teentje knoflook

1 a 2 groente bouillon blokjes

800 ml water

Kruiden; kerrie, kurkuma, gember, koriander zout en  peper

Linzen Pompoensoep Todayimeet

 Hoe maak je het?

Neem een grote soeppan en fruit de ui en knoflook in stukjes aan in een beetje olie

Spoel ondertussen de linzen even goed af met water

Voeg de linzen, pompoenblokjes, en tomatenblokjes toe en roer alles even door op middelmatig vuur

Voeg nu het water en bouillonblokjes toe en laat alles even 20 minuten zachtjes koken

Maak alles fijn met de blender en breng op smaak met alle kruiden

 

Et Voila, de soep is klaar.

Enjoy!

 

 

 

(510)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.