Huizen bouwen in Cambodja

Huis bouwen in Cambodja Today I Meet

‘Wat ga jij met de feestdagen doen?’, vroeg ik Frederique Veltman laatst toen ik haar zag. ‘Naar Cambodja, om daar de plaatselijke bevolking te helpen met huizen bouwen, én voorlichting geven’, antwoordde ze. ‘Uhh, oké’, wist ik uit te brengen. Dat is niet alledaags natuurlijk, daar wilde ik meer van weten.Want hoe kom je op dat idee? Ik kan me voorstellen dat een weekje op het strand, rond de feestdagen óók heel erg fijn is…Maar huizen bouwen in Cambodja?

Nu moet je weten dat de man van Frederique, Dirk de Vroome, aannemer is en dus verstand heeft van het begeleiden en bouwen van huizen. Toen hij van zijn collega bouwer Tom van ’t Hoff hoorde dat hij daar twee jaar geleden was geweest om de bevolking te helpen met het bouwen van woningen, aanleggen van toiletgroepen en voorlichting geven in het plaatselijke community centrum, werd hij meteen enthousiast. Hij is zich er namelijk heel goed van bewust dat zowel hij als zijn vrouw Frederique, beiden hun expertise kunnen inzetten om de mensen te helpen.

huizen bouwen in cambodja Today i Meet

Hulp aan Cambodjaanse gezinnen

Zo is het plantje gezaaid en het idee geboren om samen met Tom van ’t Hoff en zijn vriendin Madhuri Buizer, half december mee te gaan naar Siem Reap in Cambodja. Ze worden hierin bijgestaan door de Cambodjaanse vrijwilligersorganisatie; VBC. Deze organisatie helpt de arme Cambodjaanse gezinnen om hun levenstandaard te verbeteren. De hygiënische condities zijn erg slecht. Ze hebben geen schoon water en ook geen toilet. Doordat er daar vaak heftige regenstormen zijn, worden hun huizen regelmatig verwoest. Daarnaast kan Frederique de bevolking met haar eigen vaardigheden helpen. Ze gaat als dansdocent de kinderen in het community centrum dansles geven en ook kan ze als acupuncturist waarschijnlijk heel veel mensen behandelen.

huizen bouwen in cambodja Today I Meet

Er zijn veel plaatselijke vrijwilligers die onder toezicht van VBC-oprichter, Sinn Meang, aan dit project meewerken. Dat is natuurlijk super mooi, maar je begrijpt dat er best veel geld nodig is voor  bouwmaterialen om dit allemaal te kunnen realiseren. Daarom zit Frederique niet stil om sponsors te zoeken en particulieren steun is natuurlijk ook meer dan welkom. Inmiddels heeft ze al met haar dansschool Studio Max in Vlijmen een dansmarathon op touw gezet en dat was een groot succes. Maar hoe mooi zou het zijn als er nog meer huizen gebouwd kunnen worden?

Ik vind het altijd heel mooi als mensen zich vrijwillig voor de maatschappij en hun medemens inzetten en draag mijn steentje graag bij, door dit met jullie te delen.

Rijkdom…

Mijn dochters hebben jarenlang bij Frederique gedanst, dus uit ervaring weet ik dat de kindjes aan het einde van de drie weken een goede performance zullen geven, maar bovenal veel plezier zullen hebben én dat is een rijkdom, welke niet in geld is uit te drukken.

Wil jij ook graag jouw steentje bijdragen? Dan kun je contact opnemen met Frederique Veltman via: frederique-studiomax@home.nl

Veel succes Frederique en alvast een goede reis!

(458)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.