Met een nieuwe kledingkast kan je al je kleding kwijt

Met een nieuwe kledingkast kan je al je kleding kwijt

Toen ik laatst onderzoek deed voor een (spiritueel) magazine, om een artikel te schrijven over wat ons echt gelukkig maakt, stuitte ik op een aantal opmerkelijke wetenswaardigheden. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik zelf ook tot een aantal interessante conclusies kwam.

Guilty Pleasures

Gezondheid, familie en vriendschap zijn de basis en staan vanzelfsprekend voor de meesten bovenaan het lijstje. Zo ook voor mij. Er is echter wel degelijk een verschil tussen een kort moment van geluk en gelukkig zijn. Nu zou ik een mooi spiritueel lijstje kunnen opsommen, wat absoluut op de lange termijn duurzaam geluk geeft. Ik zou alleen liegen als ik niet toegeef dat ik (al is het betrekkelijk) heel lekker ga op het behalen van korte successen en het hebben van leuke spullen. Waar gaat dit heen en wat heeft het met de titel van dit artikel te maken? Ik zal het je vertellen; één van mijn quilty pleasures is namelijk; shoppen!

Nieuwe kleding in je kledingkast

Uit onderzoek is gebleken dat vooral vrouwen heel gelukkig worden van nieuwe mode-aankopen. Hoe kan de aantrekkingskracht van nieuwe kleding zo groot zijn? Komt het voort uit ontevredenheid, gebrek aan zelfvertrouwen, zelfexpressie of om te voldoen aan je eigen ideaalbeeld? Waarschijnlijk een mix van dat alles. Maar hoe je het ook wendt of keert, het geeft je tijdelijk een goed gevoel. Want laten we eerlijk zijn, er is geen betere therapie dan een retail therapie, om jezelf te buiten gaan aan leuke spullen en kleding.

Overvolle kledingkasten

Daarmee dient het volgende probleem zich aan; overvolle kledingkasten. Daar kan ik persoonlijk dan weer heel ongelukkig van worden. Overal rondslingerende kleding. Dagelijks roep ik tegen de kinderen: ‘Nu is de maat vol, ruim je troep nou eens op.’ (maar eigenlijk is de maat niet vol, maar de kasten te vol!).

Ontspullen

Dat bracht mij op het idee om een ‘material-detox’ te houden en schoonschip te maken met alle overbodige spullen. Heel Feng Shui. Eerst heb ik op You-tube de kunst van Marie Kondo afgekeken en ben volgens haar methode te werk gegaan. Haar visie is om alleen datgene te bewaren waar je heel blij van wordt en dit geordend op te bergen. Heel verfrissend en een gelukzalig makende bezigheid!

Nieuwe kledingkast

De gouden tip van Marie Kondo is om jezelf, na het opruimen, een beloning in het vooruitzicht te stellen. Terwijl ik bezig was om alles te herschikken, zag ik dat het mij nog slechts aan één ding ontbrak om alles netjes en nog overzichtelijker te organiseren; een nieuwe goedkope kledingkast, maar van goede kwaliteit. En zo is de cirkel weer rond en draag ik mijn steentje bij aan de economie; kopen – ontspullen en opnieuw kopen, maar dit keer weloverwogen!

Ik weet niet of Marie Kondo dit met de beloning voor ogen had, maar ik word er een dolgelukkig en tevreden mens van…

 

(306)

1 Reactie

  • Ook ik ruimde mijn kledingkast op en nee ik kocht daarna geen nieuwe kledingkast. Ik heb n.l. een inbouwkast , ik deelde hem alleen iets meer naar mijn zin in. Ik had nog een stuk roestvrijstalen gordijn roede liggen en die klemde ik tussen de beide wandjes en presto ik had een mooi hanggedeelte in mijn kast gecreerd want ik vind opgehangen kleding prettiger , ik droog mijn kleding n.l. ook op hangers aan mijn droogrek en nu kan het van het droogrek rechtstreeks de kast in . Mijn beloning koste mij niets en geeft mij meer voldoening dan geld uitgeven. Ik heb nu een goed geordende kast, geen geld uitgegeven aan een kast die alleen maar in de weg zou staan en zou uitnodigen om meer kleding te kopen die ik helemaal niet nodig heb.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.