Welke veranda kies je om te genieten van het buitenleven?

Tuinkamer Todayimeet

Inmiddels is de zomer voorbij en daarmee is er ook een einde gekomen aan het heerlijke buitenleven. Dat zou je denken, er zijn namelijk verschillende manieren om langer van de tuin en het buitengevoel te genieten. Ook wij willen dit gevoel graag zo lang mogelijk ‘vasthouden’ om heerlijk de avonden in de tuin door te brengen en gingen daarom om zoek naar een nieuwe veranda, oftewel een overkapping.

De wereld van veranda’s

Er is een enorm aanbod op dit gebied en ik kan je vertellen dat we er helemaal zijn ‘íngedoken’. De eerste vraag die we onszelf stelden was natuurlijk of het een glazen overkapping aan het huis moet worden of een vrijstaande overkapping, achterin de tuin. Aanvankelijk ging onze voorkeur naar dat laatste uit, totdat ik een heuse tuinkamer in het vizier kreeg…

Tuinkamer

Hoe geweldig is het om een tuinkamer in je tuin te hebben? Nu vraag je jezelf misschien af of een tuinkamer hetzelfde is als een serre? Dat is het zeker niet. Een tuinkamer is eigenlijk een veranda met zijwanden en voorwanden, die je kunt sluiten door middel van aluminium delen, glazen schuifwanden en deuren. Of eventueel bestaande uit een kozijn met ramen (kiep & draai), draaideuren en schuifdeuren, om het compleet te maken. Ik zie de aankleding al helemaal voor me. Veel groen, natuurlijke materialen en een lekkere fauteuil  om in weg te dromen. Belangrijk is dat de sfeer goed is; cosy en behaaglijk. Ook hiervoor zijn weer verschillende accessoires verkrijgbaar, denk aan; LED-spots, heaters, zonwering en screens.

Tuinkamer Todayimeet

Schrijvershuisje

De reden waarom ik hier zo enthousiast over ben is namelijk het volgende. Ik zou heel graag mijn eigen ‘schrijvershuisje’ willen hebben. Een inspiratievolle plek, waar ik ongestoord aan mijn nieuwe project ,een kunstboek met de werken van een overleden kunstenares, kan werken. Binnenkort vertel ik hier meer over. But first things first, eerst nog even focussen op het nieuwe tuinproject!

De juiste keuze

Wat gaat het worden? Alhoewel manlief mijn enthousiasme en beweegredenen begrijpt, heeft ook hij een punt als hij zegt dat mijn kantoortje aan huis een prima werkplek is. Tja, heel realistisch en een waarheid als een koe! Het eerste idee om naar een vrijstaande overkapping te kijken was om met ons gezin, familie en vrienden urenlang te kunnen tafelen en borrelen. Je begrijpt vast al welke kant het op gaat; een make-over van mijn home office en een vrijstaande overkapping voor het bourgondische genieten. Sounds like a plan to me!

Verschillende stijlen

Zoals ik al zei is er een groot aanbod en zijn er veel mogelijkheden. Laat je daarom eerst eens goed informeren en maak eventueel een moodboard van je wensen en ideeën. Laat het najaar maar komen…

(141)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.