Dutch Shoe Academy

Deze week waren Michelle en ik uitgenodigd voor een rondleiding aan de Dutch Shoe Academy. Omdat wij beiden affiniteit met de schoenenbranche hebben, zeiden wij gretig ‘ja’ en trokken de stoute schoenen aan!

In Utrecht aan de St. Laurensdreef staat een groot pand waar de Dutch Shoe Academy gevestigd is. Schoen docente Liesel Swart leidde ons rond en liet ons zien wat er allemaal komt kijken bij het ambachtelijk maken van een schoen. Je realiseert je echt niet wat er allemaal aan vooraf gaat, voordat jij je beeldige hakken of sneakers kunt aantrekken!

img_9403.jpg

Eerst worden ontwerpen gemaakt, materialen gekocht op een materialen beurs (in Milaan, ook geen straf haha), leest (de vorm van de schoen) uitgekozen en stapje voor stapje wordt de schoen gemaakt.

img_9399.jpg

Bij de Dutch Shoe Academy leer je dus alles wat met schoenen en leer te maken heeft. Van het ontwerpen tot het maken en herstellen van schoenen. Het ambachtelijk met de hand maken van schoenen! Het is een drie jarige opleiding en tevens zijn er ook verschillende losse cursussen te volgen.

img_9400.jpg

Tijdens de rondleiding maakten we kennis met vier leuke meiden, die op dat moment hun eigen schoenen aan het maken waren, welke ze binnenkort op de beurs: Meesterlijk Design en Ambacht zullen dragen. Deze beurs is van 25 – 27 November bij de Westergasfabriek in Amsterdam (mocht je interesse hebben).  

img_9406.jpg

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze opleiding (voor jezelf of iemand anders)? Neem dan een kijkje op www.duthchshoeacedemy.nl 

Liesel, nogmaals bedankt voor de leuke rondleiding en meiden succes!

(409)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.