Inspiratie voor een nieuw interieur

wooninspiratie todayimeet

Even was ik vergeten hoe leuk het is om inspiratie op te doen voor een nieuw interieur. Om een lege woning in te richten, precies zoals je het zelf wilt. Sinds kort woont onze oudste dochter samen met haar vriend en tijdens het verbouwen, startte ook hun zoektocht naar een trendy en tijdloos interieur. Van dit hele proces werd ik zelf ook weer enthousiast en guess who needs an interior make-over?

Wooninspiratie

Om een eigen identiteit aan je woning te geven, is het belangrijk om eerst een checklist van de gezamenlijke woonwensen te maken. Voor manlief; een mooie, grote bank, groot televisie scherm en een wijnkast voor zijn favoriete wijnen. Check. Daar hoeven we dus niks aan te veranderen. De make-over zit ‘m dus meer in de details.

My happy place

Ons huis is niet alleen mijn happy place, maar ook een gezellig familiehuis, waar onze kids, aanhang en onze vrienden graag vertoeven. Er hangt een positieve vibe en het huis heeft een eigen karakter.

Less is more

In theorie weet ik dat als je rust in je huis creëert, je ook meer rust en overzicht in jezelf ervaart. We krijgen namelijk van buitenaf al genoeg impulsen binnen. Daarom heb ik ervoor gekozen om onze living met basic kleuren en accessoires, zonder al teveel poespas, te gaan opleuken. En ja, natuurlijk heb ik stiekem de interieurstijl van mijn dochter hier en daar een beetje afgekeken.

Wooninspiratie Todayimeet

Moodboard

Zoals ik wel vaker een moodboard gebruik om erachter te komen wat mijn ‘wensen’ zijn, ben ik ook hier weer met afbeeldingen van pinterest aan de slag gegaan. Het idee is om de basis aan te vullen met nieuwe kussens in natuurlijke tinten, heerlijk geurende kaarsen, twee nieuwe tafelboeken en een mooie spiegel met goud, boven de oude Chinese tafel.

Strak en clean interieur

Het geheim van goede accessoires zit hem dus in de eenvoud. Kiezen voor neutrale kleuren met één of twee mooie eyecatchers. Uiteindelijk heb ik nog een geweldige tafellamp geshopt en kon ik de spiegel met koper voor in de hal ook niet weerstaan. Eindstand moest ik mezelf alsnog bedwingen om niet nog meer dingen te kopen, want tenslotte was strak en clean het idee.

Nieuwe trend: Japandi

Terwijl ik er helemaal uit ben en mijn hele wensenlijstje online besteld heb, lees ik ineens over de nieuwe woontrend ‘Japandi’. Het is een nieuwe woonstijl die je het komende seizoen steeds vaker gaat zien. Een gecombineerde stijl met Japanse en Scandinavische invloeden. Natuurlijke stoffen, zachte materialen en strakke lijnen. Heel erg feng Shui! Geweldig, ik voel een volgend project voor mijn home-office!

Wooninspiratie Todayimeet

Of het met het voorjaar te maken heeft weet ik niet, maar ik vind het heerlijk om ons huis een make- over te geven. Ben jij ook van plan om binnenkort je interieur weer eens onder de loep te nemen?

 

 

(232)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.