De gezondheidsvoordelen van citroen

Gezondheidsvoordelen van citroen Todayimeet

Wist je dat je met het drinken van een simpel citroensapje al heel veel goed voor je lichaam kunt doen? In iedere gezonde levensstijl wordt de citroen wel een keer genoemd. Maar wat doet citroen nu eigenlijk voor je gezondheid en je metabolisme?

Start je dag met een citroen

Waarom zou je iedere ochtend op nuchtere maag een glas lauw/warm water met citroen drinken, vraag je jezelf misschien af. Dat zit zo; je maag/darmkanaal wordt gestimuleerd, welke de spijsvertering direct op gang brengt. Dat is al een eerste goede reden. Ook helpt het bepaalde opgestapelde restgifstoffen te elimineren en help je je lever een handje om op natuurlijke wijze te detoxen.

detox Todayimeet

Helpt citroensap je bij het afvallen?

Door vezels in de citroen, ook wel pectine genoemd, heb je veel minder last van ‘snaaitrek’. Daarom is het ook goed om tussen je maaltijden een glaasje citroensap te nemen en daarnaast veel water te drinken om afvalstoffen af te voeren.

Minder ontstekingen door citroen

Wat veel mensen niet weten is dat de PH-waarde van het bloed een belangrijk gegeven is voor een gezond lichaam. Wanneer het urinezuur zich in het lichaam opstapelt (dit kan door het nuttigen van teveel vlees, alcohol, eiwitten en andere verzurende producten), is het lichaam eerder vatbaar voor ontstekingen of andere ernstige ziekten. Je zou denken doordat citroen erg zuur is, het verzurend op het lichaam werkt, maar niets is minder waar. Citroen wordt als alkaliserend gezien, ondanks de zure PH. Merk je dat je ’s-Morgens moeilijk opgang komt, omdat je gewrichten wat stijf aanvoelen? Kijk dan eens welke voedingsmiddelen nog meer een alkalische werking hebben.

Gezonde en stralende huid

Doordat citroen ook zorgt voor het verwijderen van afvalstoffen en het een antibacteriële werking heeft, worden oneffenheden eerder opgelost en geeft de dosis vitamine C uit de citroen een boost aan de collageen voorraad in je huid. Van binnenuit worden eventuele huidproblemen aangepakt.

In shape voor de zomer

Het sap uit de citroen is dus een gezond en effectief middel om je lichaam in no-time in shape te brengen. Natuurlijk is het helemaal een win-win als je er ook nog eens regelmatig bij gaat bewegen. Afvalstoffen worden makkelijker en sneller afgevoerd en door de diepe ademhaling meer zuurstof aan het lichaam toegevoegd.

Waar wacht je nog op?

 

 

(239)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.