Scheppende energie is beschikbaar voor ons allemaal

creatief leven todayimeet

Ondertussen zit ik achter mijn pc en geniet van een lekkere cappuccino. Ik voel me relax en tegelijk loopt mijn hoofd over van nieuwe ideeën. Ik bruis van de scheppende energie, die door mijn lijf stroomt. Dit moment beleef ik heel bewust, want tegelijk dat ik mezelf open voor het grotere energieveld, nemen mijn zintuigen al deze kleine details waar en vormt het zich tot één grote inspiratiebron. Een ‘aha-momentje’ volgt.

Me Time voor een scheppende energie

De scheppend energie is ver te zoeken als je moe bent. Ken je het gevoel dat je helemaal ‘leeg’ bent na een lange werkdag, na een feestje of als je weer eens ‘JA’ hebt gezegd tegen iets waar je eigenlijk helemaal geen zin in hebt? Of misschien probeer je wel  iemand te zijn, die je eigenlijk helemaal niet bent? Erg vermoeiend. Ook ik trap er regelmatig in en ben altijd erg kwistig met het roepen van ‘Ja hoor, geen probleem, leuk juist’. ‘Dicht bij jezelf blijven’, roept mijn vriendin en medium Toos altijd als ik mezelf weer eens van alles op de hals gehaald heb en de energie voel wegvloeien.  Als ik merk dat ik onrustig ben en geen inspiratie heb, doordat ik uren naar een leeg scherm aan het staren ben, wordt het tijd voor ‘me time’. Even iets doen waarbij ik compleet de tijd vergeet en zelfs mijn telefoon niet check. Dat kan iets heel kleins zijn, zoals genieten in de zon met een cappuccino. Gewoon iets doen wat je fijn vindt, binnen no-time voel je de energie weer stromen. Daarbij brengt de juiste mindset ook verandering in de energie-flow. Wist je dat het visualiseren van een vitale, energieke JIJ tot verbluffende resultaten kan leiden? Probeer jezelf een aantal keren per dag af te stemmen op dit gevoel en ‘zie’ jezelf  in een energieke flow! Wanneer je je geest richt op een situatie die jij je wenst, ben je scheppend bezig.

Moodboard

Misschien weet je nog niet helemaal welk pad je ziel heeft gekozen, dan kan een moodboard je hierbij helpen. Ik ben inmiddels fan en er is geen enkel tijdschrift meer veilig voor me. Ik scheur, knip en plak. Het is zo leuk om te doen, helemaal nu in deze corona tijden! Je neemt een stapel oude tijdschriften en je gaat ontspannen zitten. Alles wat je aanspreekt, scheur je uit en leg je op een stapel. Soms scheur je dingen uit waarvan je zelf niet helemaal begrijpt waarom je dat zo leuk vindt. Uiteindelijk ga je weer door de stapel uitgescheurde artikelen en zie je een soort rode draad van hetgeen jij graag zou willen manifesteren in je leven. Delen van deze artikelen knip je uit en plak je op een foamboard. Het kunnen plaatjes zijn of bepaalde quotes. Hang het op een plek waar je het iedere dag kunt zien en wees dankbaar voor de scheppende kracht. Dankbaarheid heeft een hele hoge energiefrequentie.

Als ik mijn eigen moodboard bekijk leer ik veel over mijzelf en mijn zielspad. Schrijven en mensen inspireren, dát geeft mij enorm veel energie. Probeer het zelf eens. De scheppende energie is er al, beschikbaar voor ons allemaal.

 

 

 

 

(270)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.