Inspiratie…

Inspiratie Today I Meet

‘Waar haal je de inspiratie voor je blog vandaan?’ wordt mij wel eens gevraagd. Geen idee eigenlijk, of toch wel? Ik ben er eens dieper naar gaan kijken en zal de ervaring met jullie delen…

Hoe werkt inspiratie?

Als ik naar een film kijk, muziek hoor of één woord oppik van wat mij intrigeert, kan dat al een zaadje zijn voor een heel verhaal. Het éne woord, tekst of klanken gaan dan telkens opnieuw door mijn gedachten. De woorden breiden zich uit tot een thema in m’n hoofd en zo ontstaat een verhaal. Soms is dat heel vroeg, als ik nog in bed lig. Dan ben ik ineens wakker en zie ik alles heel helder. Dan ga ik er maar uit, en in mijn pyjamaatje achter mijn laptop zitten. Iedereen is nog in diepe rust en mijn creatieve geest staat op scherp. Hele teksten staan in no-time op papier, en vervolgens vraag ik mij af; ‘waar kwam dit nou vandaan?’

Mediamieke gaven? Ik noem het inspiratie…

Iedereen heeft toegang tot deze eindeloze bron van informatie en inspiratie, maar vaak zijn we te druk om echt stil te zijn en horen we alleen maar het gebabbel van ons eigen brein. Ik doe er zelf ook aan mee hoor; ik vlieg van hot naar her, als een kip zonder kop. En voel me op zo’n moment afgescheiden van mijn eigen zijn. Hoe kan jouw eigen wijsheid je dan bereiken? 

Inspiratie Pablo Picasso Today I Meet

Sinds het schrijven van mijn boek ’Gewoon para Normaal’, heb ik ontdekt hoe ik toegang kan krijgen tot die eindeloze stroom van inspiratie. Het zijn woorden en verhalen die er al zijn en al bestaan, maar alleen nog geschreven moeten worden. Sommige verhalen moeten verteld worden, omdat deze simpelweg nog nooit verteld zijn. Deze stroom van inspiratie gebruik ik ook voor het schrijven van een blog. Ik vind het heerlijk om te doen en ik krijg er zelfs energie van.

Maar hoe doe je dat dan?
Herken je, dat als je met je passie bezig bent, je compleet de tijd vergeet, nergens anders aan denkt en helemaal in het nu leeft? Je gedachten stil zijn? Dan ben je dus in feite aangesloten op die bron van informatie en inspiratie. Neem dus wat vaker tijd om die dingen te doen wat je fijn vindt en waar je energie van krijgt. Schrijf je gedachten eens op, je zult verbaasd zijn wat jouw eigen wijsheid je te vertellen heeft. Ga eens wat vaker de natuur in en voel het contact met alles om je heen. Als ik wel eens moe of inspiratieloos ben, ga ik met mijn honden de natuur in en kom ik weer opgeladen terug. Er zijn dus vele mogelijkheden, kijk wat het beste bij jou past.

img_1069-3.jpg

Mijn passie is schrijven, en misschien schrijf ik in de toekomst nog wel een boek. Ondertussen blijf ik lekker bloggen en blijf ik aangesloten op die eindeloze, universele energiestroom.

Pluggen jullie in?

Liefs, Karin

 

(2058)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.