2016!

Ik had me voorgenomen om geen column over het afgelopen jaar te schrijven. Zo cliché. Maar omdat het leven zo snel gaat, en er zoveel dynamiek in de lucht hangt, kon ik het niet laten. Al is het alleen maar om dingen voor mezelf op een rijtje te zetten. In mijn hoofd loop ik door mijn agenda van 2016 heen. Heel wat ballen heb ik in de lucht gehouden, en dat lukte best aardig. Soms viel er ondanks alle pogingen een hardnekkig balletje met een klap omlaag, en accepteerde ik dat, dat balletje te zwaar was en niet bij mijn verzameling paste. Desalniettemin vind ik het heerlijk om een druk en actief leven te hebben.

img_1579.jpg

Mijn grootste prioriteit ligt bij het leven van de kids in goede banen te leiden, en heb ik mij de functie als hun p.a. eigen gemaakt. Inmiddels heb ik er al twintig jaar trouwe dienst opzitten! Mijn functieomschrijving omvat een hele lijst en wordt met de jaren breder; adviseur, chauffeur, coach, huiswerkbegeleider en kok. Ik geef ze huisvesting en als hoofd van de huishoudelijke dienst sta ik vaak voor dilemma’s – een week me ergeren aan hun zooi of toch maar zelf aan de slag? Bank van lening spelen, want het salaris van een bijbaantje is immers zo op, en dan het belangrijkste; liefde en vertrouwen geven door er gewoon als hun moeder te zijn! Manlief speelt eveneens een belangrijke en grote rol in mijn leven. De functieomschrijving in deze mag duidelijk zijn haha…

Iedereen, ook jij, brengt energie in beweging. Elke actie heeft een reactie, elke oorzaak heeft een gevolg en wat je geeft krijg je terug. Dat zijn kosmische wetten. Dit jaar besloot ik uit mijn comfort zone te stappen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Uit het niets, zo leek het, ontstond het idee om een blog te beginnen, waar ik dagelijks mijn interessante gezondheidsweetjes met de wereld kan delen en helpen anderen zichtbaar te maken. Ik raakte in de flow, maakte nieuwe contacten en de energie begon te stromen. Met zoveel nieuwe kansen is het dan ook een must om gefocust te blijven. Wat past, wat niet? Hoeveel ballen kun je in de lucht houden? Welke moet je koesteren en verzorgen, en welke zijn te zwaar?

In het nieuwe jaar ga ik, naast mijn blog, lezingen in ziekenhuizen geven over voeding in relatie tot gezondheid. Dat is absoluut een ‘uit mijn comfortzone dingetje’, maar ik heb een stil weten dat deze uitdaging op de route van mijn pad ligt en ik op deze manier mijn kwaliteiten voor anderen kan in zetten.

img_1577.jpg

2016 was ook een jaar van verlies en gemis. Het voelt kil, verdrietig en leeg als ik daaraan denk. Ondanks het vertrouwen ze ooit weer terug te zien, blijft het een raar idee ze voor nu los te moeten laten. Echter, een rijkdom aan herinneringen liggen opgeslagen in mijn hart en dat raak ik nooit meer kwijt.

Het bijna verstreken jaar 2016, wil ik liefdevol en dankbaar afronden en de nieuwe energie van 2017 omarmen. Ik spring in het diepe, laat me meevoeren met de flow en koester ondertussen mijn grootste schatten en mooiste balletjes, door ze liefde te geven, in de lucht te houden, en er voor hen te zijn.
img_1574.jpg

Dag 2016, je was magisch!

Liefs, Karin

(161)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.