Controle loslaten, hoe doe je dat?

Controle loslaten Today I Meet

Één van de meest gebruikte spirituele termen is; loslaten en let it go. Ook ik roep het regelmatig, wetende dat het makkelijker gezegd is dan gedaan. Want als je de controle wilt loslaten, moet je wel heel stevig (geaard) in je schoenen staan, en volledig vertrouwen hebben in het kosmische proces; dat het Universum het beste met je voor heeft.

The master in control

That’s me! Zelfs in een vliegtuig kan ik met niemand praten omdat ik moet opletten of alles wel goed gaat. Maar heb ik controle? Not really. In het dagelijks leven probeer ik ook alles in goede banen te leiden, en dat gaat me best goed af. Als ik ergens mijn zinnen op heb gezet, lukt dat meestal ook wel. Dat voelt dan even als ‘alles onder controle hebben’, totdat er iets onverwachts gebeurt en ik weer drie stappen terug gezet word, of terug naar ‘start’ kan hahaha…

Waarom willen we controle houden?

Het ontstaat vanuit een onveilig gevoel; zelf de regie houden, zodat er niks kan gebeuren.

Gehecht zijn aan het resultaat; krampachtig vasthouden aan de uitkomst van een bepaalde situatie.

Met vaste ingesleten gewoontes/ routines, lijkt het alsof alles gaat zoals het moet gaan; ook wel valse zekerheid genoemd.

Let it flow

Het leven kan je soms verrassen met mogelijkheden die jij zelf niet voor mogelijk had gehouden. Om mee te kunnen deinen op de flow van het leven, is het handig als je durft om de teugels een beetje te laten vieren om het Universum de vrije hand te geven. Als je jezelf open durft te stellen voor het leven en gaat zien dat dingen of mensen niet ‘toevallig’ op je pad komen en vervolgens durft te vertrouwen op dit proces, kom je als vanzelf in die flow en voelt het veilig om de controle los te laten.

Don’t you worry child, See, heaven’s got a plan for you!

Laatst heb ik met mijn man een hele avond zitten ‘bomen’ over de vraag, of alles in het leven vast staat. De mensen die op je pad komen, de lessen die daarbij horen en je uiteindelijke levensdoel wel, maar volgens ons gaat het ook over hoe jij daarop reageert en welke keuzes je maakt, zo kwamen wij, na een goed glas wijn (of twee, drie) uiteindelijk tot de conclusie. Tenslotte heeft iedereen een doel en ligt er een ‘plan’ voor je klaar. Maar hoe kom je daar?

Overgave

Ik denk dat de snelste weg om tot je doel te komen ‘overgave’ is. Maar vaak is de weg er naar toe ‘rocky’, maar net zo belangrijk als de bestemming zelf. Af en toe stil staan, genieten van het uitzicht en de ervaringen onderweg, horen ook bij het leven. Ik vervolg mijn pad en ben benieuwd waar de flow mij heen voert…

Controle loslaten Today I Meet

I surrender!

(807)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.