Ik heb al vaker gerechtjes gemaakt met courgetti (spaghetti van courgette), en aangezien Carbonara een favo in ons gezin is, wilde ik deze variant ook eens proberen. En met succes kan ik je vertellen. Het is heel makkelijk te maken, snel klaar en super lekker. Door de toegevoegde spekjes is het misschien niet de lichtste versie die er is, maar door de pasta te vervangen door courgette, is dit nog steeds een gezonde carbonara variant. Courgette heeft veel gezondheidsvoordelen, ik schreef hier al eerder een blog over.
Ik zal je vertellen wat je nodig hebt voor 2 personen
2 courgette
Een half bekertje slagroom
2 eieren
Een pakje spekjes
3 teentjes knoflook
Geraspte kaas
Peterselie (vers of gedroogd)
Peper en zout
Hoe maak je het?
Maak met een spirelli lange slierten van de courgette en zet het in een schaal even weg
Bak de spekjes zonder boter in de koekenpan en bak als laatste de knoflook in stukjes gesneden mee
Ondertussen klop je in een schaaltje de slagroom met de eieren los en breng op smaak met peper, zout en flink wat peterselie.
Doe de slierten courgette bij het spekjesmengsel en roerbak dit ongeveer 2 minuten
Voeg vervolgens het ei/ slagroommengsel toe en roerbak alles nog even 1 á 2 minuten
Schep het nu uit de pan op je bord en laat het vocht achter in de pan.
Strooi nog wat geraspte kaas erover en peterselie
En geniet van je koolhydraatarme maaltijd!
(1918)