Puur Acupunctuur Heusden

Puur Acupunctuur Heusden Today I Meet

Acupunctuur? Nee, dat had ik nog nooit gedaan. Maar toen ik Frederique van Puur Acupunctuur Heusden sprak over wat je met acupunctuur allemaal kunt bereiken, was ik om. ‘Laten we een afspraak maken’, riep ik enthousiast and So we did!

Ik zal eerst even het lijstje voor jullie opsommen waarbij het je kan helpen:

Hoofdpijn, nekpijn, rugpijn, gewrichtspijn

Sportblessures 

Stressklachten/burn-out

Vermoeidheid 

Allergieën

Spijsverteringsproblemen 

Huidklachten

Klachten van de luchtwegen

Menstruatieklachten/PMS

Overgangsklachten

Zwangerschapsklachten

Slaapproblemen

Overgewicht

Stoppen met roken


Eerst begint Frederique altijd met een uitgebreid intakegesprek waarbij ze een diagnose stelt. Daarbij bekijkt ze de tong en voelt ze beiden polsen. Vaak werkt het zo dat de energie van de polsen en het type tong voor haar een bevestiging is op hetgeen ze al uit de intake heeft gehaald.

Omdat ik Frederique al lang ken, en we nooit gesprekstof missen, duurde mijn intake wat langer dan gemiddeld, maar kwam ze (uiteindelijk) tot de conclusie dat mijn milt en nier energie wat minder sterk zijn en ze daarmee aan de slag zou gaan. Ook heb ik een oude blessure aan mijn enkel waarbij ik de laatste tijd een zeurderige pijn voel bij het lopen, dus dat was ook een aandachtspunt.

Tijdens de behandeling bespraken wij mijn brede interesse voor nieuwe dingen, waarbij mijn aandacht nog wel eens versplinterd (herkenbaar voor velen waarschijnlijk haha), Frederique besloot er nog maar een naaldje bij te zetten, voor Focus.

img_9882-1.jpg

 

Wat doet Acupunctuur precies?

Acupunctuur is een eeuwenoude behandelmethode voor vele chronische en acute aandoeningen. Door het herstellen van de balans en vrije stroming van de energie nemen klachten af en wordt de weerstand van het lichaam versterkt. Daarnaast is het een therapievorm die prima toegepast kan worden naast een behandeling in de reguliere gezondheidszorg; een natuurlijke aanvulling op de westerse geneeskunde.

img_9884.jpg

Hoe voel ik mij daarna?

Terwijl ik ’s middags met de honden in het bos loop, voel ik geen zeurderige pijn meer aan mijn enkel. Heel apart, maar super fijn natuurlijk! Verder voel ik mij lekker energiek en besluit nog een extra rondje te lopen, aangezien mijn enkel het weer prima doet. En Focus? Misschien moet ik daar nog eens voor terugkomen. (de aard van het beestje kun je nooit helemaal veranderen).

img_9883.jpg

Is het voor iedereen?

Ja, zelfs voor kinderen is Acupunctuur is een geweldige manier om ze te ondersteunen bij hun klachten en helpt de afweer te vergroten. De energie van kinderen is krachtig en snel. Daardoor werkt kinderacupunctuur effectief en zijn klachten snel verdwenen.

Bij klachten zoals:

Allergie, astma, chronische verkoudheid

Slaapproblemen, vaak moe of heel druk

Darmkrampen, diarree

Oorontsteking, eczeem

Emotionele klachten (bang, boos, onrustig)

helpt kinderacupunctuur op een natuurlijke wijze zonder bijwerkingen.

Acupunctuur is dus een goede en effectieve therapievorm, voor het herstellen van verstoringen en wordt het lichaam gestimuleerd zichzelf te genezen.

Wil je meer weten? Of een afspraak maken?
www.puuracupunctuurheusden.nl

 

(620)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.