Feng Shui in je leven!

Feng Shui Todayimeet

Feng Shui is een oude Chinese leer om de energie in je leefomgeving te harmoniseren. Waarom is dit zo belangrijk? Vraag je jezelf misschien af. Het is goed om je te realiseren dat alles, maar dan ook alles energie is. Heb je bijvoorbeeld een flinke ruzie in huis gehad, dan heeft dit een negatieve lading op je leefomgeving en de mensen die er wonen. Het is zelfs zo dat Feng Shui het geluk en welzijn in je leven kan beïnvloeden.

Positieve energie in je huis door Feng Shui

Alles staat met elkaar in verbinding. Zo boven, zo beneden. Zoals ik al zei is alles energie, en energie is altijd in beweging. Niets blijft bij het oude; alles in het leven verandert continue. Net als de natuur. Dat brengt ons waar we zijn willen, dichter bij ons doel. Maar wat als de energie in je leven stagneert? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Laten we beginnen bij de basis; Opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Marie Kondo

Wanneer je thuis wordt omgeven door oude spullen met een zware energetische lading, is dit van invloed op je omgeving. Dat kan van alles zijn; het kunnen zelfs brieven met een emotionele lading zijn, die je vasthouden aan je verleden. Ga als Marie Kondo te werk. Waar word je blij van? Wat geeft stress of chaos in je hoofd? Ontdoe je omgeving van deze ballast. Stress geeft namelijk een negatieve sfeer om je heen en werkt door op alle huisgenoten.

Creëren van een harmonieuze leefomgeving

Dat is wat we willen, en daar kan de Feng Shui leer je bij helpen. Het zorgt ervoor dat de Chi – levensenergie gaat stromen en het geluk je weer toelacht. Hoe? Ik zal je alvast wat tips geven, zodat je aan de slag kunt. Maar, eerst je huis opruimen, schoonmaken en repareren wat stuk is. Check?

Symbolen, planten, bloemen, geuren en klanken

Planten en bloemen hebben hun eigen energie en brengen letterlijk ‘leven’ in je huis. Het is natuurlijk belangrijk dat je ze goed verzorgt en niet uitgedroogd in een hoekje laat staan, waardoor de energie in je huis weer stagneert. Leg een gelukssymbool zoals een gouden munt in de juiste hoek, als het je wens is om meer cashflow te generen. Leg een liefdessymbool in je slaapkamer om je relatie te laten opbloeien en hang bijvoorbeeld een dierbare foto van je gezin op de plaats van voorspoed. Welke ruimte met welk thema correspondeert zie je in de uitleg van deze Feng Shui Bagua.
Zorg ervoor dat je huis lekker ruikt, door regelmatig wierrook te branden of geurstokjes te gebruiken en wist je dat muziek met liefdevolle teksten een helende werking heeft op de sfeer en zijn bewoners? Leg lekker vers fruit op de fruitschaal en bak eens een healthy piece of cake.

Ruimte voor wat je wil bereiken

Als er rust en ruimte in je omgeving is, komt er letterlijk ruimte voor hetgeen jij graag wilt bereiken en gaat je leven stromen. Hierbij zijn positieve gedachten en uitspraken van groot belang! Immers, alles wat wij zijn is het resultaat van wat we hebben gedacht. Dus denk goed na voordat je altijd maar in herhaling valt over het negatieve.

Feng Shui in je leven

Je kunt het in iedere ruimte in je huis toepassen en jezelf er nog meer in verdiepen. Zelf heb ik ook weer eens een frisse wind door het huis laten waaien, dus kom maar door met de hernieuwde levensenergie! Doen jullie mee?

 

 

 

(471)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.