De kracht en de werking van edelstenen

Edelstenen Todayimeet

Edelstenen hebben een magische aantrekkingskracht. Ik weet dat ik als klein meisje al gefascineerd was door deze prachtige stenen. Geschenken uit de natuur, zoals vele andere geneeskrachtige kruiden, of cadeautjes van moeder aarde, noem ik ze tegenwoordig.

De werking van edelstenen

Buiten dat edelstenen een enorme aantrekkingskracht hebben omdat ze er erg mooi uit zien, hebben ze energetisch ook een sterke werking op lichaam en geest. Het geeft ons kracht, maar ook energetische liefde, inzichten en het versterkt je innerlijk weten; het contact met de bron. Alles bestaat uit energie. Mensen, dieren, planten, maar ook materie zoals bijvoorbeeld edelstenen. Doordat de stenen, net als het menselijk lichaam, uit mineralen bestaan, heeft iedere steen zijn eigen werking op het ons gestel.

Verschillende soorten edelstenen

Er zijn zo veel soorten stenen, te veel om in deze blog te behandelen. Maar om te weten welke steen er op dit moment bij je past, is het handig om je eens te verdiepen in een overzicht van verschillende edelstenen. Welke spreekt je aan, en welke past bij je of bij eventuele klacht?

Favo Edelsteen

Zoals ik al zei, ben ik gek op stenen. Ik zal je mijn verzameling besparen, maar het zijn er aardig wat kan ik je vertellen. Ze liggen her en der in mijn huis, en op mijn bureau staat een heus ienie-mienie (nee, niet de muis uit sesamstraat) altaartje met stenen, Boeddha’s, veren, kaarsen, wierrook, bloemen en een foto. Voor mij allemaal voorwerpen met een speciale betekenis, waar een bijzondere energie aan hangt. Ik heb echter één favoriete edelsteen, en dat is de rozenkwarts.

Edelstenen en Symbolen Todayimeet

Rozenkwarts

Heeft een bijzondere liefdevolle energie. Rozenkwarts is lichtroze van kleur en dit is de kleur van zachtheid en gevoeligheid. Het maakt ons ontvankelijk en opent het hartchakra. Ook is rozenkwarts een bijzonder goede steen om het zelfvertrouwen en het zelfbewustzijn te versterken. Vaak kiezen kinderen deze steen intuïtief uit.

Hoe kun je edelstenen gebruiken

In mijn opleiding tot Sensi-therapeut, hebben we het onderwerp ‘edelsteentherapie’ uitvoerig behandeld. Er zijn verschillende manieren om edelstenen te gebruiken. Je kunt de steen dagelijks bij je dragen. Een andere manier welke goed werkt is om edelsteenwater te maken en dit dagelijks te drinken. Edelsteenwater wordt meestal gemaakt met de combinatie van; amethist, bergkristal en rozenkwarts. Deze drie (gereinigde) stenen leg je in een glazen fles en voeg er schoon drinkwater aan toe. Dit laat je ongeveer 24 uur staan en gedurende de dag drink je de fles leeg. Het water neemt de energie van de stenen op, en zodoende neemt je lichaam de vibratie van de stenen over.

Reinigen van edelstenen

Voordat je de stenen gaat gebruiken is het noodzaak eerst de stenen goed te reinigen, zodat het zuiver zijn werk kan doen. Een goede methode is om de stenen 24 uur in een kom met water te leggen. Of een tijdje lang onder stromend water afspoelen, of het opladen in het volle maan licht.

Welke steen voor jou?

Nogmaals, verdiep je eerst eens in de werking van verschillende stenen. Er is genoeg informatie over te vinden. Je kunt intuïtief een steen pakken, of je laten adviseren in de winkel. Mocht je binnenkort eens in Den Bosch zijn, loop dan even binnen bij Dream Stones. Daar krijg je zeker een goed advies, waarbij de eigenaar gevoelsmatig je weet te vertellen welke steen er op dit moment bij jouw energie past.

Namasté,
Karin

 

 

(328)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.