Summer Bodies are made in spring!

Summer bodies are made in spring Todayimeet

De zomer is in aantocht en om me heen hoor ik veel geluiden over afvallen en het verkrijgen van een platte buik en mooie, strakke billen. Helaas is er geen wondermiddel, om dit in een paar weken voor elkaar te krijgen. Maar het goede nieuws is, dat je vandaag wel de eerste stap kunt zetten. En dan nog een voordeel, je zult merken dat een bewuste levensstijl je niet alleen laat afvallen, maar letterlijk ook beter in je velletje komt te zitten.

Hoe kan ik de eerste stap zetten

Kom uit je luie stoel om te beginnen. Echt, zo makkelijk is het! Niet iedereen is gebouwd om 10 km te rennen, maar met een rustige opbouw kun je heel ver komen. Alle begin is moeilijk, maar met een intervaltraining van een minuut rustig joggen, en vervolgens een minuut wandelen, ga je merken dat na verloop van tijd je conditie erop vooruit gaat. Natuurlijk is wandelen ook altijd goed voor je body en mind, dus dat kan altijd.

hormonen in balans todayimeet

Geen dieet, toch afvallen

Ik heb hier al eerder een blog over geschreven. Eigenlijk is een ingewikkeld dieet helemaal niet nodig. Gezonde voeding, met voldoende goede vetten, geeft energie en helpt je met afvallen. Ook gaat het gaat erom dat de calorie inname, ten opzichte van je energieverbruik, in balans blijft. Met het Japanse principe Hara Hachi Bu, is het behouden van een gezond gewicht appeltje-eitje. Het gaat hier om de 80 procent ‘vol’ regel. Jezelf niet overeten, dus.

Slaap je slank

Ook dat klinkt misschien als too good to be true, maar het is bewezen dat een goede nachtrust bijdraagt aan een goede hormonale balans, waarbij je minder snaaibehoefte hebt. Bij te weinig slaap, ontstaat er een tekort aan het hormoon Leptine, welke hongergevoelens veroorzaakt. Nu zijn er verschillende manieren om een goede nachtrust te bevorderen. Alles begint bij een goed matras en een rustige, ontspannen geest. Voordat je gaat slapen zou je even in een warm bad met mineraalrijk dode zeezout kunnen gaan, of mediteren.

Houd je energie hoog

Wanneer je lekker in je vel zit, heb je een hoger energielevel. Daardoor heb je meer doorzettingsvermogen en bruis je van levensenergie. Maar hoe blijf je hoog in je energie? Ik schreef hier al eerder een blog over en deze acht tips helpen je energieniveau te verhogen.

Geen hogere wiskunde

Zoals je bij het bovenstaande kunt lezen, is afvallen en goed in je vel zitten dus geen hogere wiskunde, maar een optelsommetje van verschillende factoren; bewegen, goed eten, voldoende slapen en zorgen voor een hoog energielevel.

Kom maar door met de zomer!

 

(208)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.