Acht manieren om je energieniveau te boosten

Energielevel boosten Todayimeet

Je gaat redelijk op tijd naar bed, leeft gezond, hebt een druk sociaal leven en zorgt goed voor jezelf. Desondanks kom je vaak uitgeblust thuis van een lange werkdag, en is je energieniveau lager dan laag.

Waardoor zakt je energieniveau?

Dat hangt natuurlijk af van verschillende factoren, maar we zullen er een aantal onder de loep nemen, waarvan je misschien niet wist dat het je energievoorraad enorm doet slinken.

Gedachten zijn energieën

Als je van nature gevoelig bent (hoog sensitief), en zelf op een bepaald moment niet goed in je vel zit, of stevig in je schoenen staat, is het mogelijk dat je bepaalde stress, angsten en negatieve gedachten (zoals bijvoorbeeld jaloezie ) onbewust van een ander oppikt.

Energie aftappen

Je kent vast wel het voorbeeld dat als iemand zijn hart bij jou heeft uitgestort, hij of zij weer opgelucht de deur uit gaat en jij achterblijft met een zwaar gevoel. Of die ene collega, die zoveel kracht en dominantie uitstraalt (een groot ego), waardoor deze persoon vaak onbewust je energie aftapt. Waarschijnlijk begrijp je niet waar deze onrust vandaan komt en ga je op zoek naar manieren om je weer beter te voelen. Sommigen grijpen naar comfortfood, zoals bijvoorbeeld chocola, om op deze manier hun endorfines (feel good hormonen) even een boost te geven. Af en toe is dat prima, maar wat kun je nog meer doen om in balans te blijven en te bruisen van levensenergie?

Energieniveau hoog houden Today I meet

Deze acht tips helpen je energieniveau te verhogen:

Energetisch reinigen; er zijn verschillende manieren en ik zal je er een paar vertellen, welke ik zelf altijd gebruik, waardoor ik energetisch goed in mijn kracht kan staan.

Visualiseer jezelf ’s morgens direct bij het opstaan in een mooi, wit, helder licht, en vraag daarbij (aan je beschermengelen of aartsengel Michaël) om alle negatieve energieën van andere personen te weren zodat je aura beschermt is.

Neem een douche voordat je gaat slapen en visualiseer dat je aura weer helemaal schoon en opgeladen is.

Neem eens per week een bad met dode zeezout. Het is een soort detox voor je lichaam, waarbij giftige stoffen (ook energetisch) worden aangetrokken en verwijderd.

Draag een edelsteen bij je met een aardende en beschermende werking (bijvoorbeeld een rode jaspis, zwarte toermalijn of een rookkwarts).

Drink gevitaliseerd water de gehele dag; neem een kan water en leg daarin een gereinigde bergkristal. Laat het water vervolgens een aantal uren staan en drink er de hele dag van. De volgende dag kun je weer een nieuwe kan maken.

Energetisch koord verbreken

Alles is energie; zodra je met iemand communiceert ontstaat er een koord van energie tussen beiden. Als jouw energetische trilling hoger ligt dan de andere, zal de andere persoon onbewust energie kunnen aftappen. Wanneer je na afloop van jullie gesprek dit energetische koord wilt verbreken, kun je denkbeeldig de koorden doorknippen. Daardoor krijgt ieder zijn eigen energie weer terug.

Zuiver je ruimte; reinig regelmatig je woonomgeving door schoon te maken natuurlijk, maar ook door salie te branden (net als een soort wierrook). Hierdoor worden negatieve energieën verdreven en voel je jezelf weer senang. Daarbij kun je de muziek van Deva Premal draaien, bijvoorbeeld de mantra Narasimha. Een mantra is als een medicijn voor de ziel en brengt de energie in je woonomgeving weer in balans.

Werk aan je zelfvertrouwen; dit is mijn laatste tip en zeker één van de belangrijkste. Bovenstaande tips dragen bij aan je geestelijke en fysieke balans. Wanneer je in je kracht staat is het veel makkelijker je grenzen aan te geven. Hierdoor ga je niet op je tenen lopen en blijf je in de flow van je eigen levensenergie.

acht manieren om je energieniveau te verhogen Today I Meet

Be the type of energy that no matter where you go, you always add value to the spaces & lives around you…

Namasté!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(892)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.