Ochtendhumeur? Met deze tips sta je voortaan goedgemutst op

Ochtendhumeur Todayimeet

Je kent het wel, voordat de dag nog maar net is begonnen, is jouw humeur al onder nulpunt gezakt. Wellicht door je eigen gemoedstoestand of door het toedoen van je huisgenoten. Geen lastiger humeur dan een ochtendhumeur, want het zet de toon voor de rest van de dag. Daarom is het zinvol om eens te kijken hoe we de dag in een goede vibe kunnen beginnen…

Het ochtendritueel

Zet je wekker 5 minuten eerder en bedenk je eens (iedere morgen) waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Door jezelf te verbinden met deze energie, kom je als vanzelf in een hogere trilling en dit maakt je alert voor de dingen die je nog zou willen manifesteren. 

Stap onder de douche en visualiseer een wit, helder licht om je heen, welke je aura schoonspoelt en energetisch oplaadt. Vervolgens visualiseer je een glazen koepel om je heen, zodat negatieve energie van andere mensen geen vat op je krijgt.

Juicetime. Het klinkt als een heel gedoe in de ochtend, maar het is echt zo gedaan. Op mijn aanrecht staat tegenwoordig ook een sapcentrifuge en iedere morgen maak ik voor het hele gezin een kan met deze groene kickstart:

1 bos bleekselderij

3 rode appels

Klein stukje gember

Alles in de sapcentrifuge en klaar is Kees! Het geeft gelijk zo’n boost, wat gelijk staat aan 2 kopjes espresso (bij wijze van spreken dan, haha), en ondertussen heb ik een bananencake in elkaar geflanst. Terwijl deze een half uurtje gaar moet worden in de oven, kun je wat huishoudelijke klusjes doen, zodat je daar later niet tegenaan loopt. Zelf laat ik even de honden uit in deze tijd. Wanneer ik daarna de keuken binnenloop en de geur van een vers gemaakte cake mij tegemoet komt, stijgt mijn vibe naar hogere sferen. Uiteraard neem ik daar een heerlijke kop koffie bij.

Ochtend humeur

Hoe maak je deze snelle bananencake?

Er zijn veel verschillende bananencake recepten, maar dit is toch echt de makkelijkste én de goedkoopste, omdat het op basis is van havermout. Havermout heeft vele gezondheidsvoordelen en is daarmee zeer geschikt als ontbijt.

150 gram havermout

3 of 4 bananen

2 eieren

Scheutje agave siroop

Eetlepel kaneel

Mix met de staafmixer de eieren met de bananen tot een glad beslag en voeg het vervolgens bij de havermout. Even doorroeren en wat agave en kaneel aan toevoegen. Doe alles in een bakblik (ik doe er altijd een vel bakpapier in, zodat je de cake er makkelijk uit kunt halen). Ongeveer een half uurtje op 180 graden (elektrisch).

Werk aan de winkel

Voor iedereen ziet een dag er anders uit. Als je werk je hobby is, dan heb je het goed voor elkaar. Moet je jezelf iedere dag naar je werk slepen? Dan is het hoog tijd dat je een half uurtje per dag over je doel nadenkt.  Schrijf op wat je leuk vindt, dan ontdek je vanzelf je Ikigai. Wat is je ikigai? Ik heb hier al eerder een blog over geschreven. En heus; iedereen heeft een doel in zijn leven nodig, waar je ’s morgens voor je bed uit wilt springen.

What to do?

Hoe ziet je dag er vervolgens uit?

Een overzicht met to do’s kan rust brengen in je hoofd en zo ruimte maken voor andere positieve gedachten, die de energie hoog houden. 

Als laatste tip

Eindig de dag met hetgeen je vanmorgen was gestart; neem de dag nog eens door, en benoem nogmaals waar je dankbaar voor bent en welk doel je in gedachten hebt, welke je misschien nog niet hebt gerealiseerd. Benoem dat ook, alsof het er al is. Alles is energie en het Universum maakt geen verschil in het manifesteren van het benoemde. 

Fijne dag Today!

(288)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.