Papaya en zijn wonderlijke geneeskrachtige eigenschappen

Papaya Smoothie Today I Meet

Vandaag nemen we de tropische vrucht Papaya onder de loep. Het is toch eigenlijk bijzonder hoe de natuur ons vruchten met een gezondheidsbevorderende en geneeskrachtige werking geeft. De Papaya is weer zo’n pareltje. In het boek ‘Medical Medium’ (aanrader), wordt de papaya veelvuldig genoemd en gebruikt in verschillende behandelingen om van vervelende kwaaltjes en nare ziekten af te komen.

Papaya Today I Meet

Darmfunctie

Door het hoge vezelgehalte en de ontstekingsremmende werking van papaïne in papaya, is deze vrucht weldadig voor onze darmen. Gezondheid begint in je darmen, zoals jullie weten. Daarom is het heel goed om evt. gezondheids problemen bij de kern aan te pakken. Laagdradige ontstekingen worden door het consumeren van papaya aangepakt. De vezels trekken de toxines in de darmen aan, en zo raakt je lichaam het via de natuurlijke weg kwijt. Daarnaast kan Papaya je ook helpen met het ontdoen van wormen, bepaalde virussen en schimmels.

Huid

De vrucht bevat een hoge dosis Vitamine C en Bèta-caroteen (pro-vitamine A). Dit zorgt voor een goede weerstand en voor een mooie, gezonde huid. Dagelijks een papaya-tje op je menu is dus een goede beauty tip. Bring it on! Ook geven de bladeren van de papaya (uitwendig) een goede wondgenezing.

Papaya Today I Meet

Spijsvertering

Het eiwitsplitsend enzym papaïne helpt de spijsververtering, vooral wanneer je lichaam moeite heeft met het verteren van eiwitten. Ook dragen de vezels bij aan een goede darmflora en dus een goede spijsvertering.

Detox van je Lever

Je lever is een heel belangrijk orgaan. Het ontdoet je lichaam van stoffen die er niet thuis horen. Papaya schijnt erg goed te zijn voor je lever om het proces te ondersteunen. Papaya zit ook barstensvol lycopeen, een zeer krachtige antioxidant en dit stofje heeft de eigenschap om alle vrije radicalen in je lichaam uit te schakelen.Er worden nog veel meer gezondheidsvoordelen toegeschreven aan deze wonderlijke vrucht, maar je moet altijd voorzichtig zijn om daarover te schrijven als er geen wetenschappelijk bewijs voor is. Wat wel een feit is, is dat het een lekkere en voedzame vrucht is en het zonde is om het niet te consumeren.

Hoe gebruik je het?

Snij de papaya in de lengte door de midden

Verwijder de pitjes

Verwijder de schil en hak de vrucht in blokjes

Je kunt het nu gebruiken in bijvoorbeeld een smoothie of gewoon zo eten

Papaya Smoothie Today I Meet

Tip Papaya smoothie:

1 appel

Vruchtvlees van een halve papaya

Sap van een halve citroen

Klein stukje gember

Glas water

En alles in de blender

 

Succes!

 

 

 

 

(3258)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.