Quercetine tegen hooikoorts

Quercetine tegen hooikoorts Todayimeet
looking up at wold flowers

De lente is in volle gang en de meeste mensen genieten met volle teugen, tenminste, als je geen last van hooikoorts hebt dan. Hooikoorts kan namelijk een mooie lente dag behoorlijk verstoren. Ook ik loop in deze periode regelmatig met rode ogen rond, met de daarbijbehorende niesbuien. Niet vooruit te branden van vermoeidheid en door de zwelling van het slijmvlies loop ik weken met een verstopte neus. Oh ja, en jeuk! Jeuk aan mijn gehemelte (ja, echt waar) en in mijn oor (ook heel lastig). Wat kan dan uitkomst bieden? Quercetine!

De lentedag door met Quercetine

Al vaker heb ik een antihistaminica genomen, daardoor verdwenen de allergische klachten wel, maar de vermoeidheid bleef. Histamine is een belangrijk stofje in ons lichaam, welke het immuunsysteem aanzet tot actie, wanneer dat nodig is. Als door een overactief immuunsysteem je lichaam teveel histamine gaat produceren, kan dat zorgen voor klachten zoals bijvoorbeeld hooikoorts. Overigens zijn er wel goede manieren om het immuunsysteem te boosten, hier schreef ik al eerder een blog over. Maar tegen hooikoorts ging op zoek naar een natuurlijke histamineremmer en kwam de voordelen van Quercetine tegen.

Wat is Quercetine

Dit voedingssupplement bevat een hoge dosis bioflavonoïden. Dit zijn micronutriënten die heel goed zijn voor het lichaam en in staat zijn ontstekingen te remmen en bescherming te geven vanwege de krachtige antioxidant werking. Van nature komt deze stof ruim voor in rode appels en uien en is dus aan te bevelen om dagelijks op je menu te zetten en natuurijk kun je het aanvullen met het supplement Quercetine. 

Werking van Quercetine

Zoals ik net al zei, remt Quercetine het overmatige stofje histamine in het lichaam, welke zorgt voor oa. hooikoorts. Ook heeft het een gunstige werking op de aderen, waardoor de cardiovasculaire gezondheid vooruit gaat; het triglyceriden gehalte gaat omlaag, dus zorgt dit voor een betere LDL waarde (Cholesterol). Maar goed, over de hooikoorts ging het…Sinds twee weken slik ik elke dag 2 tabletten en heb geen last meer van de vervelende hooikoorts gerelateerde klachten. Wat een verademing!

Hoe krijg je voldoende binnen?

Natuurlijk kun je zo nu en dan een heerlijke uiensoep maken en dagelijks een appeltje eten. Maar daarnaast zou je dus een supplement kunnen proberen. Ik gebruik Quercetine met vitamine C, en dat bevalt me goed. Laat je voorlichten welk supplement voor jou goed voelt.

Succes en geniet van de heerlijke lente dagen!

(544)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.