Gembershot gezond?

gembershot detox Todayimeet

Naast mijn dagelijkse groene shotjes, was ik wel toe aan een beetje variatie. Een gembershot, een next level shotje, zeg maar. Toen mijn zoon afgelopen week van wintersport thuiskwam, zag ik dat hij er verdomd fit uitzag. De zuivere lucht in de bergen doet een mens sowieso goed, maar hij  vertelde erbij dat hij dagelijks bij zijn ontbijt een puur gembershotje nam. ‘Het is even wennen, mam, maar ik voel me er echt goed bij,’ zo liet hij weten….

Gembershot it is

Je begrijpt het al, dat wil ik ook! Voor een gembershot heb je niks anders nodig dan een slowjuicer en en flinke stronk gember, hierbij drink je het pure sap van de gember. Als je die niet hebt, is een nurtribullet een prima alternatief. Mix het met een aantal goede ingrediënten en ook dat geeft een mega boost. Ik zal je straks mijn speciale mix vertellen, maar eerst kijken we naar de gezondheidsvoordelen van gember.

Gezondheidsvoordelen van gember

Gember is een wortelknol van de gemberplant en buiten het feit dat gember een heerlijke, pittige touch aan je gerechten geeft, heeft het ook een medicinale werking. Uit onderzoek is gebleken dat gember een ontstekingsremmende werking heeft. Daardoor is ook gebleken dat het een gunstig effect heeft op artritis en bepaalde soorten van kanker. Dit komt door het actieve bestandsdeel 6-gingerol in gember. Ook zou gember je lichaam helpen bij het opnemen van goede voedingstoffen. Dat komt doordat de darmen, door de werking van gember, makkelijker (wel tot 200 x) de voedingstoffen kan gebruiken en vervoeren naar de cellen.

Gember en afvallen

Doordat gember de spijsvertering een tandje opschroeft, is een dagelijks shotje gember een goede manier om het afvallen te ondersteunen. Ook helpt gember je bloedsuikerspiegel stabiel te houden, doordat de werking van insuline wordt verbetert en het de opnamen van glucose in de cellen bevordert.

Gember is goed voor je hersenen

Tevens is bewezen dat gember een stimulerende werking op de hersenen heeft. Studies hebben aangetoond dat gember het geheugen kan verbeteren en bescherming en achteruitgang kan bieden bij ziekten zoals Alzheimer en dementie.

Gember werkt verjongend

Kijk, daar word ik dan ook weer heel blij van. Iedere dag zo’n klein knolletje op het menu werkt dus anti-aging. Dit komt door de hoge antioxidanten waarden in gember. Onderstaand een pittige smoothie, die je regelmatig kunt nemen.

Gember smoothie

Een stuk gember 5 cm geschild

2 stengels bleekselderij

1 halve appel

Sap van een hele citroen

Kopje water

Alles in de blender (Nutribullet)

Vervolgens kun je wat kurkuma en cayenne peper toevoegen

Gemberthee in plaats van koffie

gember todayimeet

Ondanks dat ik een enorme koffieliefhebber ben, en zo nu en dan een kopje koffie zelfs heel gezond is, zou je ook wat vaker voor gemberthee kunnen kiezen. Echt, ook dat werkt verslavend zodra je de kick van deze thee gaat ervaren. Deze thee reinigt eveneens je lichaam en is dus een win-win, zou ik zeggen. Een thee op basis van gember is eigenlijk heel simpel te maken;

Gember thee

Kop kokend water

Aantal gemberschijfjes

Scheutje citroensap of schijfje citroen

Even laten trekken voor optimaal resultaat

 

Gember is dus een super gezond knolletje en des te meer reden om aan je dagelijkse boodschappen toe te voegen.

 

 

 

(972)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.