Internationale Vrouwendag 2019

Vandaag, 8 maart 2019, is het Internationale Vrouwendag. Een mooie dag om eens aandacht te schenken aan alle inspirerende vrouwen in de wereld. In het verleden en heden ten dagen hebben vele heldinnen het verschil weten te maken. Zelfs jonge meisjes, zoals Malala Yousafzay. Zij werd in 2014 onderscheiden voor haar “strijd tegen de onderdrukking van jongeren en voor het recht van alle kinderen op onderwijs”.

Heldinnen van Internationale Vrouwendag 2019

Hoewel deze dag in het teken staat van strijdbaarheid, solidariteit en Women empowerment, is het ook een dag om je eigen heldinnen in het zonnetje te zetten. Er zijn namelijk veel mooie voorbeelden van bekende vrouwen, die zich inzetten voor oa. de mensheid en economische zelfstandigheid, maar vaak hoef je niet eens zo ver te zoeken. Iedereen heeft wel zijn eigen ‘Moeder Theresa’ in de buurt wonen; een lieve moeder, een bijzondere buurvrouw of de beste zus ever. Zo kan ik nog wel even doorgaan…

Ontdek de heldin in jezelf

Ieder jaar is er een ander thema rondom deze dag. Dit jaar gaat het over heldinnen. Je kent waarschijnlijk een aantal vrouwen die in jouw ogen een echte heldin zijn. Maar, misschien denken ze dat ook over jou. Precies, vlak jezelf niet uit. Het is mooi om een ander, die je waardeert, eens flink in het zonnetje te zetten. Wat je vanuit liefde geeft, doe je immers ook voor jezelf. Maar kijk vervolgens ook eens door een andere bril naar jezelf. Waar ben je trots op? Kijk eens naar de stappen die je hebt gezet afgelopen jaar. Eigenlijk zijn we allemaal heldinnen, op weg naar zelfverwezenlijking en een inspiratiebron voor een ander.

Internationale Vrouwendag 2019

Laten we er samen in ieder geval een mooie dag van maken.

Happy International Womensday!

 

(129)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.