You Got this!

You got this Today I Meet

Je weet nooit of een gebeurtenis goed of slecht gaat uitpakken. Iets wat aanvankelijk moeilijk lijkt kan later heel zinvol zijn. En andersom ook, dat weet je natuurlijk nooit van te voren…

Hoe kom je bij je bestemming?

Ik was laatst bij het koffiedik mevrouwtje, zo noem ik haar altijd. Ik vroeg haar of het een goed idee was om een bepaalde schrijfopdracht aan te nemen. Ze was even stil, keek me lachend aan en vroeg; ‘vind je het leuk om dit te doen, Karin? Word je er blij van?’ Ik knikte gedreven van ja, maar vertelde er ook bij dat het best een moeilijke opdracht is. ‘Volg je nieuwsgierigheid en enthousiasme, dan kom je vanzelf bij je bestemming’, zei ze. Ik realiseerde me dat ze gelijk had. Geïnspireerd reed ik naar huis en dook direct achter mijn computer. Doordat ik me niet meer door angst liet leiden, maar vanuit mijn passie ging schrijven, vielen de belemmeringen weg en zag ik pas hoe leuk die opdracht was, en hoe gaaf het eigenlijk was dat ik die had gekregen!

Nothing good comes from your comfort zone:

Dat klopt, soms moet je een sprong in het diepe nemen en maar kijken hoe het loopt. Als je altijd maar binnen je eigen vertrouwde patroon blijft lopen, gaan er ook geen nieuwe deuren open. Daarbij geeft het leven je altijd kansen en laat je een richting zien. Het is aan jou om je innerlijke kompas te volgen. Toch blijft het leuk om af en toe naar ‘koffiedik mevrouwtje’ te gaan…

Bij de deuropening bedank ik haar nogmaals hartelijk en zeg; ‘tot de volgende keer’.  Ze schut haar hoofd als een wijze moeder en zegt: ‘Ga jij maar lekker leven, Karin. Leer te vertrouwen op je eigen wijsheid en blijf je passie volgen. Jij weet het zelf héél goed’, zegt ze met een knipoog.

Oké, de boodschap ik duidelijk; ik sta op eigen benen!

‘I got this’ lach ik terug…

(278)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.