Het is echt herfst and I love it! De natuur is prachtig en ik maak graag lange wandelingen met de honden door het bos. Tijdens het lopen komen en gaan, net als bij een meditatie, allerlei gedachten en vaak ook de vraag: ‘wat zullen we vanavond eens eten’ voorbij. Het eerste wat tijdens de laatste wandeling in mij opkwam was; Pompoensoep.
Buiten het feit dat de smaak van pompoen erg lekker is, zit het ook boordenvol vitaminen, vetzuren en vezels. Tevens bevat het kalium, wat de bloeddruk kan verlagen. Door de oranje kleur (caroteen) van de pompoen kun je zien dat er veel antioxidanten inzitten. Wat veel mensen niet weten is dat er nog een ingrediënt in de pompoen zit en dat is; Tryptofaan. Dit stofje kan worden omgezet in GABA, welke een rustgevende neurotransmitter is en zorgt voor een goede nachtrust. Een hele goede remedie voor als de blaadjes vallen, zou ik zeggen haha…
Pompoensoep it is!
Wat heb je nodig?
1 fles pompoen (heb je weinig tijd dan kun je het in de supermarkt kant en klaar in blokjes kopen bij het diepvries gedeelte, maar vers is wel lekkerder natuurlijk)
2 uien
1 teentje knoflook
½ halve prei in ringen
1 winterwortel geschild
Ruim 1 liter groente bouillon
1 eetlepel kerrie
1 theelepel kurkuma
Beetje cayennepeper
Beetje peper
Beetje komijn
Scheutje kookroom
Hoe maak je het?
Eerst de flespompoen van de pitten ontdoen (je kunt er heel veel filmpjes op internet over vinden) en in stukken snijden.
Vervolgens alle ingrediënten in kleine stukjes snijden
Alles aanfruiten in een beetje olie in een grote pan
Dan de Bouillon erbij
Ongeveer een half uur zachtjes laten koken
En als laatste pureren en op smaak brengen met bovengenoemde kruiden
En dan??
Dan heb je een heerlijke verse herfst soep…Als voorgerecht óf als hoofdgerecht met nog wat broodjes erbij. Daarna lekker met je favo serie op de bank, kaarsjes aan en hopen dat het stormt!
Laat die blaadjes maar vallen, fijne avond!
(422)