Onze dochter!

21 jaar Today I Meet

 29 September 1996, kwart over zeven op zondagmorgen…Hoor ik de stem van de verloskundige zeggen dat dit wel een heel moeilijk gevalletje wordt en we naar het ziekenhuis moeten… Daar aangekomen gaat alles in een stroomversnelling en is er haast bij geboden om jou op de wereld te zetten. Niet veel later kijk ik in de ogen van een heel mooi, klein en
pittig babytje. Je vader is apetrots en belt de hele wereld, om te laten weten dat jij bent geboren. Als eerste kindje in ons gezin had je ons veel te leren, want er komt geen handleiding bij de geboorte.                                                                                       

Je ontwikkelde je als een eigenzinnige peuter met een duidelijke drang om je eigen weg te gaan. Als ik je op een dag uit de peuterspeelzaal ga ophalen is er grote commotie op het schoolplein; er zijn een paar peuters weggelopen, 2 x raden wie daar bij zat…Gelukkig liep dat goed af en kwamen jullie hand in hand weer terug lopen. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was, vertelde je dat jullie boodschapjes gingen doen. Op de kleuterschool kwam je met de mededeling dat je ging stoppen met melk drinken, want dat komt van de koe! Bah van een koe!!We hebben er heerlijk om gelachen en je er nog een jaar van kunnen overtuigen dat wij alleen maar melk van de supermarkt kochten…

Een mooie schoolperiode volgde, met hier en daar een flinke struggle. Net ná het afronden van de Havo zag ik direct dat er iets gaande was; zag je geheimzinnig lachen en stralen als je aan het appen was. Kwam met vreemde handschoenen om 5u ’s morgens thuis en liep te zingen als je wakker werd…Het was duidelijk; de liefde diende zich aan in je leven.

Je weet eigenlijk al heel lang wat je later wilt gaan doen en je bent nu al aan het bouwen aan die droom. Je stippelt precies de route uit om bij je doel te komen. Het is mooi om te zien hoe je er voor gaat. Volgend jaar wil je stage gaan lopen in Shanghai of all places! Geen probleem lieve schat, we komen je graag opzoeken…

Als mensen tegen mij zeggen dat je zo op me lijkt ben ik een hele trotse mama. M’n mini-me noem ik je altijd. Maar m’n kleine mini-me is vandaag 21 jaar geworden. Van een klein, pittig babytje, naar een mooie, jonge volwassen vrouw!

Je bent ook papa’s mini-me, niet van uiterlijk maar wel van karakter! Dat blijkt ook wel uit je beroepskeuze; de mode! Hij kan je er veel over vertellen en adviseren, maar waarschijnlijk  ga jij dat toch op je eigen (zinnige) manier doen. En dat doe je goed.  

We zijn heel trots op hoe jij in het leven staat; verantwoordelijk, rechtlijnig, soms pittig zoals ik al zei, maar met hart op de goede plaats. Je hebt een mooie groep vrienden en vriendinnen om je heen, ook dat is heel belangrijk.

Lieve Mies, volwassen meisje van ons…

 Wij wensen je een heel mooi, liefdevol en succesvol nieuw levensjaar toe. Volgend jaar ga je dus naar Shanghai je grenzen verleggen en dat vinden wij super stoer én volwassen van je. Maar waar ter wereld je ook mag zijn, in mijn gedachten ben je hier bij…ons.

Proost, mini-us!

 

 

(553)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.