Hoe open je het hartchakra?

open je hartchakra Today I Meet

Tijdens mijn verblijf in het magische Wiltshire in Engeland, kwam ik ook in contact met mijn hartchakra bij the Chalice Well Gardens, de verbinding werd hersteld. Binnenkort kun je alles over mijn reis lezen in Paravisie Magazine, maar voor nu wil ik iets dieper inzoomen op het openen van je hartchakra.

open je hartchakra Today I Meet

Wat is een chakra

Het centrum van al je chakra’s is je hartchakra. Wij hebben in totaal zeven chakra’s en ik zal eerst vertellen wat een chakra eigenlijk is. Een chakra is een energiepunt in je lichaam, welke in verbinding staat met de energie buiten jouw lichaam, zoals bijvoorbeeld het universum. Wanneer je jezelf niet zo goed voelt, kan het zijn dat je ergens een blokkade hebt of één van deze chakra’s teveel dicht of juist open staan. Dit kan zich uiten op verschillende manieren.

Het hartchakra

Is het vierde chakra in je lichaam en het doel van deze chakra is liefde geven en ontvangen; liefde voor jezelf en voor alles wat leeft. De kleur van dit gebied is groen en de plaats van dit energetische wiel is rondom je hart -logisch ook. Omdat het vierde chakra zich bevindt tussen de eerste drie en de bovenste drie chakra’s, is ze als het ware het centrum en een brug van transformatie. Het centrum van liefde voor jezelf en naar anderen en de brug tussen de fysieke wereld en het ongeziene. Het is dus heel zinvol voor jezelf (maar ook voor je omgeving) wanneer dit energetische wiel volledig in balans is.

Leven vanuit je hart

Ze zeggen wel eens dat je hart alle antwoorden kent. Vaak ‘varen’ we onze koers teveel op onze logica en luisteren we niet naar de wijsheid van ons hart. Als je hartchakra in balans is, stem je jezelf veel makkelijker af met je ziel, wie je werkelijk bent en waarom je hier bent. Het vinden en leven van je zielenpad dus. Als je geest volledig in contact staat met je hartenergie, gaat de energie stromen en kun je gaan manifesteren wat voor jou belangrijk is in dit leven.

Tekorten:

Als om wat voor reden dan ook deze chakra teveel ‘dicht’ zit, kan dat zich uiten in; teruggetrokken gedrag, kil, kritisch, veroordelend, eenzaamheid, angst voor relaties en gebrek aan eigenliefde en empathie voor anderen.

Teveel, exces:

Als het juiste te ver open staat kan dat zich uiten in; op anderen gericht zijn ten kosten van jezelf, veeleisend, aanhankelijk en  jaloers gedrag.

Helingsstrategie:

Ga eerst eens op zelfonderzoek uit, zelfontdekking, hoe jij je soms voelt in bepaalde situaties, welke met ‘hartzaken’ te maken hebben. Staat jouw hartchakra teveel open of juist op een kiertje?

Er zijn verschillende methoden om het wiel van je hartchakra in balans te brengen en houden

Zoals ik al vertelde is de kleur groen goed om balans aan te brengen. Haal het groen letterlijk in je leven door bijvoorbeeld een aantal mooie groene planten in je omgeving te zetten. Alles is energie, ook planten.

De stenen rozenkwarts en groene aventurijn kun je bij je dragen

Deel met anderen wat je op je hart hebt, deel je emoties!

Luister naar een hart mantra en laat de klanken van de muziek en de woorden je hart helen

Spreek dagelijks deze affirmatie:

Ik verdien liefde

Ik ben liefdevol ten opzichte van mezelf en van anderen

Er bestaat een oneindige hoeveelheid liefde

Ik leef in harmonie met  anderen

vierde hartchakra Today I Meet

 

Heel je hart en voel de liefde die voor iedereen aanwezig is!

Liefs,
Karin

(1429)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.