“Het nieuwe normaal”

het nieuwe normaal todayimeet

Het nieuwe normaal, gaat het ooit wennen? Het is ondertussen een groot deel van ons leven geworden: de anderhalve meter afstand van elkaar. Het leven komt langzaam weer op gang; terrassen gaan open, weer werken op kantoor in plaats van thuis, kinderen weer naar school, etc. maar de anderhalve meter afstand lijkt nog lang ‘’ het nieuwe normaal’’ te zijn. Echter wil ik hier op langere termijn liever niet aan toegeven. Net als vele anderen, blijkt uit de protesten die afgelopen weekend hebben plaatsgevonden, waarbij men provoceerde met een grote groepsknuffel. Helaas kunnen we niet in een glazen bol kijken en weten we nog niet hoe dit zich verder zal ontwikkelen.

Het nieuwe normaal op vakantie

En wat betekent dit voor de zomer vakantie? De zomer is inmiddels aangebroken, en het begint toch al steeds meer te kriebelen. Net als ik, wil een grote meerderheid van de Nederlanders (86%) die vakantieplannen had, nog steeds op vakantie gaan zodra er weer een positief reisadvies is. De reisbehoefte is dus zeker niet verdwenen door de coronacrisis.

Wijntje met tapas?

Wat ik zelf altijd het fijnst vind aan vakantie, is het gevoel van vrijheid en precies doen waar jij op dat moment zin in hebt. Niet meer weten welke dag het precies is, opstaan wanneer je wilt en met de dag bekijken wat je graag wilt doen (of juist niet wil doen). Ook vind ik het heerlijk dat er op vakantie geen ‘’sociale normen’’ zijn. Op een dinsdag om 12 uur ‘s ochtends een wijntje met tapas? Sure! Waarom niet?

Mind-set

Nu ik dit schrijf, word ik mij er eigenlijk van bewust, dat dit op iedere plek kan! Zolang je jezelf maar even los trekt uit de dagelijkse routine en het ‘’moeten’’ van dingen naast je neerlegt. Begrijp me niet verkeerd, ik kan niet wachten tot ik de echte Spaanse sangria en paella kan nuttigen aan het strand, maar tot die tijd komen we met een bepaalde mind-set denk ik ook al ver.

Let’s Hug

De kunst van het nieuwe normaal is dus ook het niet weten hoe dingen zullen gaan lopen en het accepteren van dat wat is. Dat we daarbij allemaal wel wat steun -in de vorm van een opbeurende digitale groepsknuffel- kunnen gebruiken, lijkt mij niet meer dan normaal.

Fijne zomer, spread the love and let’s hug!

 

 

 

(156)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.