Waarom we massaal vegan eten

vegan smoothie todayimeet

Bewust eten is op dit moment populairder dan ooit. Ook zijn steeds meer mensen vegan gaan eten. Waarom? Er zijn verschillende redenen. Laten we daarom de voordelen van een veganistische leefstijl eens onder de loep te nemen.

Minder vlees

We worden steeds milieubewuster en dat betekent ook dat we steeds beter naar onze leefstijl zijn gaan kijken. Food trends als vegetarisch en veganistisch zijn niet langer meer weg te denken. Natuurlijk is er niks mis mee om zo nu en dan een goed stuk vlees te eten, maar het is dan zeker aan te bevelen om te kiezen voor een duurzaam stukje vlees èn je eens te verdiepen in de voordelen van plantaardig voedsel.

Voor een beter milieu

Allereerst is het veel beter voor het milieu om eens wat vaker voor een vegan maaltijd te kiezen,  om maar niet te spreken over al het dierenleed dat in de wereld gaande is, om zoveel mogelijk vlees te produceren (gelukkig is het niet alleen maar kommer en kwel in de vleesindustrie, dus kies bewust en wijs als je zo nu en dan wel een stukje vlees eet).

Plantaardige eten en gewichtsafname

Ja, je leest het goed. Ons lichaam heeft vitaminen, mineralen en micronutriënten nodig om goed te kunnen functioneren. Als je dagelijks voldoende binnenkrijgt, beschik je over een grote dosis energie, welke je helpt met het verbranden van teveel aan opgeslagen vetten. Maar belangrijker is het nog om je te beseffen dat plantaardige voeding weinig calorieën bevat en bijdraagt aan een basische ph waarde van het lichaam. Ook bevat plantaardige voeding veel vezels, welke weer een gunstige werking op de darmen en het metabolisme heeft.

Essentiele voedingstoffen

Misschien vraag je jezelf af of je wel alle essentiële voedingstoffen binnenkrijgt, als je kiest voor een vegan maaltijd. Laten we daar wat dieper op inzoomen. Een vegan maaltijd kan bestaan uit producten zoals; groenten, fruit, bonen, peulvruchten, kikkererwten, linzen, granen, soja eiwitten en noten. Genoeg variatie, zou ik zeggen.

Druk leven

Ook ik moet eerlijk bekennen dat ik niet iedere dag uitgebreid de tijd neem om een volwaardige plantaardige maaltijd op tafel te zetten. Daarnaast heb ik ook niet altijd voldoende inspiratie en verval vaak in hetzelfde. Máár, ik vond de ideale oplossing om de dag direct goed (vegan) te beginnen; namelijk met een plantaardig ontbijtje. Tegenwoordig gebruik ik namelijk iedere dag een schepje vegan proteine poeder door mijn smoothie. Mijn favoriete smoothie is de eiwitrijke rood fruit smoothie. Door iedere dag een flinke schep van deze proteïne poeder toe te voegen, krijg je alle essentiële voedingstoffen binnen, die je nodig hebt om de dag fit te beginnen.

Met welk ontbijt begin jij de dag?

 

 

(477)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.