Magnesiumolie om te ontspannen

Magnesiumolie Today I Meet

Veel mensen hebben een magnesium tekort zonder dat ze het weten. Ik heb onlangs al een keer een blog geschreven over magnesium en de voordelen daarvan. Maar hoe kun je nou de tekorten aanvullen. Magnesiumolie is hier een goede oplossing voor.

Magnesiumolie

De huid is ons grootste orgaan en heeft een goed opnamevermogen. Als je last hebt van stijve spieren of spierpijn, kan het mineraal Magnesium uitkomst bieden. De olie kun je direct op de pijnlijke spieren smeren en even lekker inmasseren (de huid mag niet kapot zijn). Het kan aanvankelijk een beetje tintelen, maar geeft al gauw een aangenaam gevoel doordat de spieren zich gaan ontspannen. Magnesium heeft ook een ontspannende werking op het zenuwstelsel, waardoor spanning en stress afnemen.

Betere opname via de huid

Het smeren van magnesiumolie is dus een prima oplossing om het maagdarmstelsel niet te belasten met supplementen. Het is namelijk zo dat de maag maar een beperkte hoeveelheid magnesium kan verwerken. Door opname via de huid, laat je het maag-darmkanaal met rust. Er zijn verschillende mogelijkheden om de olie te gebruiken. Je kunt het direct op de huid sprayen en even inmasseren, maar je kunt ook een lekker warm voetenbadje maken en daar wat olie in doen.

Magnesium wordt tevens toegepast bij rusteloze benen en slapeloosheid. Gebruik de spray dan voor het slapengaan, zodat het je zenuwstelsel tot rust brengt en je spieren ontspannen aanvoelen. In het begin zal je merken dat je lichaam er meer van nodig heeft en dat ná enkele weken je lichaam voldoende heeft aan één keer per week een voetenbad of spraybehandeling.

Ik gebruik zelf de magnesiumspray van Paleo Minerals. Dit product zat in de Healthbox editie van Arie Boomsma, en ik kan niet meer zonder. Ná het sporten smeer ik het op de spieren die flink zijn aangesproken, om zo spierpijn te voorkomen. Voor de hieperdepiepjes onder ons; je zult zelfs merken dat het een bepaalde rust in je lichaam geeft en je minder stress zult ervaren.

Het klinkt misschien een beetje te mooi om waar te zijn, maar het werkt echt.

Good luck and Relaxzzz…

 

(729)

2 Reactie’s

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.