Hoe blijf je in beweging tijdens de donkere dagen

Blijf in beweging todayimeet

De bladeren vallen op de grond, de dagen worden korter en de regen komt soms met bakken uit de hemel. De herfst is nu echt aangebroken. De zomerjurkjes kunnen weer de kast in en de truien en dikke sokken komen weer tevoorschijn. Geen warme zomeravonden met een lekkere cocktail, maar een avondje op de bank met een dekentje en een kopje thee in de hand. Omdat de dagen korter worden en het buiten vaak grijs en winderig is, hebben veel mensen minder zin om naar buiten te gaan. Heel begrijpelijk, maar niet altijd goed voor je lichaam. Je beweegt minder en in deze tijd van het jaar komen verschillende lekkernijen zoals pepernoten en warme chocolademelk weer tevoorschijn. Beide dingen die je gezondheid niet altijd veel goeds doen. Natuurlijk moet af en toe een lekkere snack kunnen, maar in beweging blijven is wel erg belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Om je in deze koude en regenachtige dagen een eindje op weg te helpen, hebben we een aantal tips opgesteld!

Samen sta je sterker dan alleen

Kun je jezelf maar moeilijk motiveren en heb je echt een stok achter de deur nodig? Trommel dan een vriendin op waar je samen dingen mee kunt doen! En geen zorgen, het hoeft echt niet meteen een uurtje doorgaan in de sportschool te worden. Ook een stukje fietsen of wandelen is al een goed begin. Loop een rondje door het park en klets ondertussen wat bij. Voor je het weet hebben jullie er zo een uurtje op zitten! Wil je graag het aantal stappen bijhouden? Maak dan gebruik van telefoon accessoires zoals een Fitbit of andere activity tracker. Zo weet je precies hoeveel stappen én kilometers jullie gelopen hebben.

Ontdek nieuwe plekken

Heb je je sportmaatje gevonden of vind je het leuk om er ook alleen op uit te gaan? Ga dan eens op zoek naar leuke natuurgebieden of dorpjes waar je nog nooit bent geweest. Er zijn zoveel leuke plekken in ons land te ontdekken. Je denkt misschien dat de natuur in Nederland saai is, maar niets is minder waar! Heuvelgebieden in het zuiden van Limburg, natuurlijk de prachtige Veluwe, maar ook de stranden kunnen in de herfst leuk zijn! Een perfecte plek om letterlijk en figuurlijk uit te waaien en ultieme rust te ervaren. Als je een nieuwe plek gaat ontdekken is het wel belangrijk dat je een werkende smartphone bij je hebt. Zo ben je altijd bereikbaar mocht er iets gebeuren en heb je de mogelijkheid om je navigatiefunctie te gebruiken. Ook een iPhone 12 hoesje of hoesje voor een ander toestel komt goed van pas. In de natuurgebieden kun je je zomaar verstappen en je telefoon op de grond laten vallen. Met een goed hoesje ben je eventuele schade voor! Omdat je in een nieuwe omgeving bent, ben je veel sneller afgeleid door alles wat je ziet en vliegt de tijd voorbij! Zo heb je weer razendsnel een uur (of meer!) wandelen erop zitten.

Stel haalbare doelen

Als we een goed voornemen hebben, is het vaak alles of niets. We leggen de lat enorm hoog en kunnen al snel niet meer voldoen aan onze doelen. Dit werkt niet motiverend en binnen de kortste keren zitten we weer avond aan avond op de bank. Het is daarom belangrijk om haalbare doelen te stellen. Begin bijvoorbeeld met 5000 stappen per dag. Gaat dat goed en kun je het makkelijk volhouden? Schroef het dan omhoog en ga voor 7000 stappen. Lukt dit goed? Stel je doel dan weer bij. Omdat je je doel steeds haalt, blijf je gemotiveerd en kun je stapje voor stapje omhoog gaan. Bij tip nummer 1 zag je het ook al voorbij komen, maar activity tracker van www.smartphonehoesjes.nl is hier perfect voor. Wil je andere doelen behalen dan een aantal stappen? Schrijf dan je doelen op en vink het elke keer af als je je doel behaalt hebt. Omdat je je doelen op schrijft en daadwerkelijk iets telkens kunt afvinken blijf je extra gemotiveerd om door te gaan!

(185)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.