Dit keer een heerlijke salade voor een zomerse avond, met alleen maar gezonde ingrediënten, lekker en voedzaam. Geen Hongergevoel dus. Deze zoete aardappelsalade is door het hele gezin goedgekeurd en dat wil wat zeggen!
Zoete aardappelsalade
Met nog veel meer heerlijke ingrediënten. Zoals ik al zei is de zoete aardappel het hoofdingrediënt, maar er zit nog veel meer in, en dat ga ik je nu vertellen…
Ingrediënten voor 2 á 3 personen
1 grote zoete aardappel van ongeveer 350/400 gram (of 2 kleine)
1 avocado (rijp)
1 portie quinoa van ongeveer 100 gram (kun je in die handig verpakte zakjes kopen, niet zo milieu bewust – I know).
Bakje vol rucola
Bakje vol gedroogde tomaten in kruidenolie
100 gram feta blokjes in kruidenolie
40 gram pecannoten
Dressing:
Tahin 2 el
Honing 1 el
Scheutje olijfolie
How to make?
Zoete aardappel goed wassen, in kleine blokjes snijden en ongeveer 10 min koken
Quinoa volgens de verpakking koken
Avocado ontpitten en het binnenste gedeelte in blokjes snijden
Gedroogde tomaten in reepjes snijden (als dit nog niet gedaan is)
En dan?
Dan is het heel makkelijk; alles mengen in een grote salade bowl en als laatste garneren met peccannoten en eventueel wat zeezout.
Als lunch of Diner?
Kan allebei n natuurlijk. Je kunt het zelfs de volgende dag meenemen in een bakje naar je werk bijvoorbeeld. Als diner is het lekker om er een tartaartje, kip of stukje vis bij te eten, met een heerlijk glas witte wijn on the side.
It’s up to you.
(360)