Afvallen met Pu-Erh Thee!

Pu-erh thee todayimeet

Wat voor thee-tje heeft ze nu weer gevonden, hoor ik je denken. Maar als ik je vertel dat deze Chinese Pu-erh thee je helpt om af te vallen, hang je waarschijnlijk aan m’n lippen. Ik zal je meer vertellen over deze bijzondere thee.

Wat is Pu-Erh Thee

Al eeuwen lang wordt deze Chinese Pu-erh thee gedronken. Het komt oorspronkelijk uit de provincie Yunnan. De thee is zo bijzonder omdat de bladeren na het oogsten eerst maanden, soms wel jaren moeten rijpen. Vervolgens vindt er een fermentatieproces plaats, waardoor de thee mineraalrijke stoffen bevat.

Gezondheidsvoordelen van Pu-Erh Thee

De mineraalrijke thee heeft een cholesterol verlagende werking en reinigt het bloed. Daarnaast heeft het een gunstige werking op je spijsvertering en vetverbranding. Ook geeft deze thee een vermindering van het ‘hongergevoel’, waardoor je voldoende hebt aan drie gezonde maaltijden. Wanneer zowel de vetverbranding wordt aangesproken en je ‘hongergevoel’ wordt weggenomen, verdwijnen de kilo’s in een gezond en rap tempo. 

Afvallen

Een tijdje terug bracht een Chinese collega van mijn man Pu-erh thee voor mij mee, omdat hij wist dat ik gek ben op thee en dacht dat ik als healthy lifestyle blogger er wel iets mee zou kunnen. Ik bedankte hem natuurlijk hartelijk, maar wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee aan moest. Totdat ik de thee op Pinterest tegenkwam én ontdekte wat de gezondheidsvoordelen zijn.

Pu-ehr thee Todayimeet

Met mate

Met het oog op komende vakantie, ben ik als een malle Pu-erh thee gaan drinken, maar ik voelde me de volgende morgen niet helemaal senang hahaha, ik zou dus willen adviseren om rustig aan te beginnen en één á twee koppen per dag te nemen.

Waar te koop en hoe te gebruiken

Ik heb de thee dus van een collega uit China gekregen, hoe lief, maar je kunt het ook gewoon via internet bestellen of bij een goede reformzaak kopen. Het is heel fijn geperst en de bedoeling is dat je er een stukje vanaf breekt en het even in warm water laat weken. Daarna giet je het overtollige water weg en vervolgens giet je er kokend heet water op en laat dit vier minuten trekken. Daarna kun je de thee bladeren nog een keer gebruiken voor nog een kopje thee.

pu-ehr thee todayimeet

Smaak

Het is even wennen, dat zeg ik erbij. Maar ik kan het inmiddels wel waarderen. Ik wissel het momenteel af met groene thee, witte thee en matcha thee (naast m’n geliefde kopjes koffie  en rode wijn natuurlijk).

Heel veel succes, Pu-erh tea time it is!

 

 

(1090)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.