Ken je de wonderbaarlijke werking van Arganolie?

Een paar jaar geleden was ik in Marokko op vakantie en maakte ik kennis met het wonderbaarlijke goedje; Arganolie. De olie komt van een boom, die alleen in het zuidwesten van Marokko voorkomt. De noten uit de boom worden eerst gedroogd, daarna geroosterd en vervolgens geperst.

Marokkaanse Goud

In Marokko kregen wij de olie bij ons brood om erin te dippen. De vrouw die het serveerde vertelde dat het de bloedsuikerspiegel beïnvloed, en bij te hoge waardes deze zelfs laat dalen. Dit zette mij aan het denken en ben ik op zoek gegaan naar de geneeskrachtige werking van dit goedje. Om te beginnen is het goed voor de huid. Toen we het brood met Arganolie geserveerd kregen, vertelde de vrouw er ook bij dat het de conditie van de huid van binnenuit verbeterd. Ik moet toegeven dat aan het einde van de vakantie mijn huid er stralend uitzag. Het gaat cel veroudering tegen en het schijnt ook goed te zijn bij psoriasis. (dan kun je het erop smeren).

Door de goede vetzuren is het ook goed bij hart en vaatziekten en alzheimer. Als je iedere dag in de ochtend een theelepel arganolie en een theelepel honing neemt wordt je lichaam van binnenuit gereinigd.

Arganolie bevat bestanddelen die de verstoorde hormoonhuishouding weer in balans brengen en is een sterke antioxidant. Het is rijk aan polyfenolen die een ontstekingsremmende werking hebben.

Doordat je voor 1 liter zuivere arganolie maar liefst 20-30 kg pitten nodig hebt, kun je je wel voorstellen dat het een redelijk kostbaar goedje is. Dus let er wel op dat je een goede en zuivere kwaliteit koopt, ook al is het kostbaar. Toen ik daar was heb ik het Argan museum bezocht, waar je ook de pure argan kon kopen. Helaas is het nu op en ben ik op zoek naar een nieuw adres. (Mochten jullie tips hebben, hoor ik het graag).

Hoe kun je het gebruiken?

Je kunt het over je salade heen sprenkelen (heeft een nootachtige smaak)

Je brood erin dopen

En op de huid smeren

 

Het is een wonderolie en wordt niet voor niks het Marokkaanse goud genoemd.

Succes!

 

 

(429)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.