Kerstviering met alle meditatiegroepen…

Kerstviering bij Toos Today I Meet

Zoals jullie weten, ga ik eens per maand naar een meditatieavond bij Toos (mijn collega van het boek Gewoon para Normaal). Het zijn altijd heerlijke avonden, ik heb hier al vaker een blog over geschreven. Maar waar ik het in deze blog over wil hebben, is de kerstviering van alle meditatiegroepen. Het zijn altijd hele bijzondere avonden, ik zal je vertellen waarom…

Kerstviering…

Ieder jaar zorgen Toos en haar man Laurens ervoor dat het hele huis omgetoverd is in een mooie, serene kerstsfeer. Om je een beeld te geven, citeer ik een stukje uit ons boek ‘Gewoon para Normaal

Toos…

Terwijl ik de kerstballen uit de doosjes haal, hoor ik Laurens binnenkomen. Hij heeft de tafels en de klapstoelen opgehaald. Ik leg de kerstspullen weer neer en loop naar buiten om hem te helpen. Ieder jaar, net voor de kerst, hebben we met alle meditatiegroepen een kerstviering bij ons thuis. Dan is de hele woonkamer ondergedompeld in een heerlijke kerstsfeer. Ik doe dit ieder jaar weer met groot plezier. Samen brengen we de tafels en stoelen naar binnen. We maken er één hele lange tafel van. Als alles staat, ga ik weer verder met de kerstversiering. Het is pas 14.10uur. Vanaf 18.00uur is iedereen welkom. Het begint al donker te worden als ik klaar ben met de versiering. Ik ga zitten met een kop koffie en kijk genietend om me heen. “Laurens, kom eens kijken?” Laurens is al een paar uur boven. Ook hij draagt ieder jaar zijn steentje bij. Dan leest hij een prachtige tekst voor, wat ieder een moment van bewustzijn geeft. Natuurlijk heeft het betrekking op de kerst, maar eigenlijk gaat het veel verder dan dat. Ik roep nog een keer naar boven. Blijkbaar zit hij zo in zijn verhaal. “Laurens!” Als hij beneden komt, blijft hij even in de deuropening staan. Dan slaat hij zijn handen ineen en roept, “prachtig Toos!” Ik knik blij…

Aan tafel…

Na een gezamenlijk gebed beginnen we met de broodmaaltijd. Toos en Laurens zitten beiden aan de kop van de tafel, zodat ze mooi alles kunnen overzien. Op de één of andere manier is de energie met dit soort avonden zo hoog, dat er mooie en liefdevolle boodschappen via Toos mogen worden doorgegeven. Iedereen zit stil met zijn ogen dicht, en we staan met elkaar in verbinding doordat we elkaars handen vasthouden. Ieder jaar hangt er zoveel licht, warmte en liefde om de mensen heen en ik ben dankbaar dat ik hierbij aanwezig mag zijn. Op kerstavonden als deze is het ook de bedoeling dat iedereen wat zegt. Iets wat hij of zij wil delen. Het kan een mooie kerstwens of gedachte zijn. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit, het gaat om de verbondenheid met elkaar. Je licht laten schijnen en het doorgeven…

Je licht laten schijnen Today I Meet

Vanavond is de kerstviering van 2017 en ik kijk er naar uit om iedereen weer te begroeten. Het is een fijne manier om op deze wijze met alle groepen het jaar af te sluiten en even stil te staan bij wat we hebben mogen ontvangen en ervaren afgelopen jaar. Met mooie ups, en soms met downs, ook die horen bij het leven. Maar lichtpuntjes zijn er altijd, soms zijn ze groot en soms zijn ze klein. Je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zelf zijn.

Liefs,
Karin

 

 

(182)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.