Waarom is avocado gezond?

avocado tosti todayimeet

Avocado zit boordenvol goede vetten. Lang hebben we gedacht dat we van vetten dik worden. Inmiddels zijn we het er allemaal wel over eens dat er een verschil is in goede en slechte vetten. Het goede nieuws is; avocado zit boordenvol goede vetten, mineralen en andere vitaminen en is daarom heel gezond. Een echte vitamine bom dus én goed voor de lijn.

Afvallen met avocado

Dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig hè? Maar toch is het bewezen dat je juist gaat afvallen wanneer je regelmatig avocado eet. Door de onverzadigde vetzuren is het niet alleen goed om een goede balans tussen je HDL en LDL cholesterol te creëren, maar door deze vetzuren gaat je stofwisseling juist op een hoger pitje branden en je schildklier gaat beter werken, waardoor afvallen makkelijker gaat. Ook is het zo dat door het eten van avocado je sneller verzadigd bent omdat de vrucht bomvol natuurlijke vetten zit. Je bloedsuikerspiegel blijft hierdoor mooi gelijkmatig en dit resulteert op de langere termijn in gewichtsverlies.

Vezelrijk dus goed voor je darmen

De gezondheid begint in je darmen, wordt altijd gezegd. Avocado is enorm vezelrijk en wordt door de dikke darm goed verdragen, waardoor de stoelgang wordt bevordert. Ook dit heeft een gunstige uitwerking op de stofwisseling en draagt bij aan de algehele gezondheid.

Een oppepper voor je huid

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Door regelmatig goede vetten te eten, voed je de huid van binnenuit. Avocado bevat tevens antioxidanten, die cel veroudering tegen gaat en rijk is aan vitamine A. Een oppepper voor de huid dus!

Verminderen van artrose

De werking van avocado is heel breed. Het nuttigen van deze vrucht geeft een ontsteking remmende werking, waardoor gewrichtspijnen kunnen verminderen. Dit in combinatie met het supplement glucosamine, kan wel eens het antwoord zijn op een chronische blessure of artrose.

Hoe eet je een avocado

Heel simpel; de vrucht door de helft snijden en de pit eruit halen. Hoe dat gaat zie je hier. Vervolgens kun je het op verschillende manieren gebruiken; door een salade, smoothie, veganpasta of gewoon in blokjes naast je maaltijd. Ik maakte ik er een lekkere ‘tosti’ van met speltboterhammen, kipfilet, kruidenkaas en geprakte avocado (echt een aanrader).

avocado tosti todayimeet

Natuurlijk is variatie erg belangrijk dus probeer het af te wisselen. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden om ‘goede vetten’ te eten, zoals; walnoten, amandelen, macadamianoten en paranoten, wilde zalm, sardines, ansjovis, makreel en haring.

Tenslotte, als echte koffieliefhebber heb ik nog een gouden tip voor je: bulletproof coffee! Een kopje koffie met goede vetten in één.

Een goed begin van de dag!

 

 

(520)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.