Herfstdip? helemaal niet nodig!

What do you do when life gives you Autumn

De herfst is weer aangebroken en dat kun je merken ook! De blaadjes gaan vallen en het weer slaat om. Ik vind het meestal geen probleem, en kan ook echt genieten van de mooie kleurschakeringen die het herfstseizoen met zich meebrengt. Alleen de regen vind ik vreselijk, maar ja, die krijg je er in Nederland gratis bij.

Mocht je nou helemaal geen herfst-liefhebber zijn, en er zelfs van in een dip duiken, heb ik onderstaand een aantal tips voor je, die je door deze periode kunnen helpen.

Duik de keuken in

Heus, het werkt! Wist je dat een lekkere pompoensoep wonderen kan doen? Wat veel mensen niet weten is dat pompoen het stofje tryptofaan bevat. Tryptofaan is een feel-good hormoon, die je humeur opvijzelt.

linzen pompoensoep todayimeet

Healthy piece of cake, deze bananen cake geeft langdurige energie door de combinatie van bananen, speltmeel, noten en dadels. Dé ideale gezonde snack, wanneer je een drukke dag hebt en wel wat energie kunt gebruiken.

bananen cake todayimeet

Move that ass

Sporten. Ja, ik weet het, klinkt vermoeiend en zeker in de herfst, als je liever met een dekentje op de bank wilt kruipen, maar juist sporten maakt het feel-good hormoon aan. Hup, van die bank af en doe een hiit work-out!

Relaxzzz

Momenten van ontspanning zijn ook belangrijk om je mind tot rust te laten komen en de opgebouwde spanning te ontladen. Regelmatig struin ik met mijn honden Bruce en James door de Drunense Duinen en ervaar daar kleine geluksmomentjes. Wanneer ik moe en voldaan thuis kom, maak ik een kopje matcha thee, met een bakje para noten en geniet van de heilzame werking.

Supplementen

Het kan zijn dat je een te kort aan vitamine D3 hebt. In tijde van weinig zon, daalt je D3 niveau en dat kan een reden zijn dat je jezelf een beetje neerslachtig voelt. Even langs de huisarts en checken.

Weekendje weg

Is altijd een goed idee. Lekker even uit de dagelijkse routine en een leuke stad bezoeken. Natuurlijk hoort daar ook een rondje shoppen bij! Michelle bezoekt regelmatig een leuke stad en schreef hier al eerder een blog over.

Herfst Todayimeet

Op deze manier en met bovenstaande tips weet ik zeker dat de herfst, misschien wel (net als dat van Michelle) je favo seizoen wordt.

Succes!

 

(135)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.