Happy met Vitamine D3

Vitamine D3 Today I Meet

Heb jij jezelf wel eens afgevraagd waarom de term ‘als de blaadjes vallen’ in verband wordt gebracht met vermoeidheid en neerslachtige gevoelens? Je voelt je niet zo happy, hoe kan dat? Nou, het zit zo; onder invloed van zon wordt er in de huid vitamine D3 aangemaakt. Als je iedere dag regelmatig buiten bent is dat doorgaans prima, maar nu (in Nederland) de zon ver te zoeken is, wordt het lastig om je vitamine D3 gehalte op peil te houden. In de herfst, als de blaadjes gaan vallen, worden de dagen korter, kouder en donkerder. Je kunt je voorstellen wat er met je D3 gehalte gebeurt…Juist, het daalt…net zoals je humeur!

Waarom Vitamine D3

Maar wist je dat deze vitamine niet alleen ter ondersteuning van een goed humeur raadzaam is? Vitamine D3 is bij veel meer  processen in je lichaam betrokken. Onderzoek heeft aangetoond dat; het zorgt voor sterke botten, het onmisbaar is voor een gezonde groei van kinderen, energie geeft, een prima middel is voor een goede nachtrust doordat het ontspanning brengt in je lichaam en spieren én het je immuunsysteem sterk maakt. Dit laatste is heel belangrijk en ik zal je vertellen waarom…

Vitamine D3 en je immuunsysteem:

Je vitamine D3 gehalte heeft dus een sterke invloed op je immuunsysteem. Als je immuunsysteem niet naar behoren werkt, geeft dat kans op allerlei ernstige ziekten. De meeste mensen hebben een tekort aan deze vitamine. Je kunt het natuurlijk een keer laten onderzoeken via een bloedonderzoek bij de huisarts, maar tegenwoordig kun je zo’n test ook heel makkelijk online bestellen.

Wat zijn de symptomen van een vitamine D3 tekort?

Vermoeidheid

Lusteloosheid

Neerslachtig

Regelmatig verkouden

Slapeloosheid

Gewrichtspijn

Overgevoelig tandvlees

Overgewicht

Herken je dit?

Dan kun je je tekorten aanvullen met een vitamine D3 supplement en voedingsmiddelen zoals: eieren, zuivel (mijn voorkeur gaat naar kefir), champignons, en vette vis; zoals makreel, zalm, sardines, tonijn en forel zou je regelmatig op je menu kunnen zetten.

Vitamine D3 Today I Meet

En dan als laatste tip; zoek in de winter (als het kan) een weekje de zon op!!

(290)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.