Waarom huisdieren bijdragen aan een gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl met je huisdier. Todayimeet

We doen er tegenwoordig alles aan om een gezonde leefstijl na te streven. Wandelen, vaker met de fiets en ach…laten we de trap ook maar eens vaker nemen, in plaats van de lift. Daarnaast struinen we het internet af voor koolhydraat-arme recepten, werken we aan onze mentale gezondheid en trekken we vaker de natuur in. Al deze dingen helpen je om van top tot teen lekker in je vel te zitten,  en je kleine huisvriend (oftewel je huisdier) kan je daarbij helpen.

Waarom kiezen voor een huisdier?

Waarom kies je in de eerste plaats voor een huisdier, zoals bijvoorbeeld een hond? De meesten kiezen voor een gezelschaps-maatje (het woord zegt het al) omdat het zo gezellig is. Maar wist je dat er nog meer redenen zijn waarom huisdieren bijdragen aan een goede gezondheid?

Lager BMI

Honden houden je actief. Weer of geen weer; een aantal keer per dag moeten ze uitgelaten worden. Natuurlijk baal ik dan ook flink als het de hele dag regent en onze honden, James en Johannes, eruit moeten. Maar het heeft ook zijn voordelen. Het is namelijk gebleken dat hondenbezitters een lager BMI hebben. Ik bedoel maar…

Minder stress met een huisdier

Nog een aangetoonde reden is dat huisdierenbezitters tot rust komen in de aanwezigheid van hun huisdier, waardoor men minder stress ervaart. En ik kan het volledig beamen. Als ik na een drukke dag thuiskom en gezellig met een kop thee op de bank ga zitten, nestelen ze zich cosy tegen mij aan. Kortom; huisdieren geven niet alleen gezelligheid, maar ook rust, ontspanning en dus minder stress.

Gezonde leefstijl met je huisdier. Todayimeet

Gezondheid van je huisdier

Vanzelfsprekend is het ook van belang om op jouw beurt goed voor je huisdier te zorgen. Net zoals ik zelf de nodige supplementen neem om in goede conditie te blijven, geef ik onze honden James en Johannes regelmatig vitaminen en mineralen. Dit doe ik alleen als ik merk dat ze niet goed in hun vel zitten. Deze zijn speciaal voor honden en daarom goed uitgebalanceerd.

Ontwormen van je hond

Om een goede gezondheid van je hond te behouden, is het belangrijk om ze regelmatig te ontwormen. Waarom het ontwormen van je hond? Dat zal ik je vertellen. Als je, net als ik, er vaak op uit trekt met de honden, komen ze in aanraking met andere dieren, voedsel en vervuilde grond. Daardoor kunnen ze ziekmakende parasieten oplopen, zoals wormen. Dat uit zich in braken, diarree en buikpijn. Genoeg redenen om dat te willen voorkomen zou je zeggen. Maar, wist je dat je jezelf er ook een groot plezier mee doet? Wormen kunnen namelijk van de hond op de mens worden overgedragen, welke ons ernstige gezondheidsproblemen kan opleveren. Geloof me, dat wil je echt niet! Daarnaast zijn kinderen extra kwetsbaar. Het is dus van belang om jezelf en je gezin goed te beschermen en je honden regelmatig te ontwormen met milbemax.

Minder alcohol

Als laatste  voordeel kan ik je nog vertellen dat het je zelfs helpt om minder alcohol te drinken. Iets wat mensen zonder honden misschien wel niet zullen begrijpen. Want weet je, als ik lekker met een wijntje op een terrasje ben neergestreken en de honden al een paar uur alleen thuis zitten, fluistert er een stemmetje ergens in mijn hoofd; wees nou verstandig, Karin, en ga naar huis!

Er wordt veel aandacht besteed aan het onderhouden van onze gezondheid, maar laten we de bijdrage van onze huisdieren niet vergeten…

 

 

 

(85)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.