Algenolie laat je weer stralen

Inmiddels weten we allemaal wel dat het dagelijks nuttigen van omega 3 vetten, oftewel gezonde vetten, belangrijk is voor een goede gezondheid. Bij het horen van het woord omega 3, denk je waarschijnlijk direct aan visolie, maar wist je dat algenolie minstens zoveel omega 3 bevat? Algenolie? Jazeker, ik zal je er meer over vertellen…

Algenolie

Nu vraag je jezelf misschien af hoe het komt dat algenolie een rijke bron van omega 3 is. Het zit namelijk zo; vissen kunnen zelf deze omega 3 niet produceren, maar voeden zich met zwevende algen in het water. Planten in het water, zoals fytoplankton,  kunnen belangrijke voedingstoffen wel zelf produceren. Daarmee voorzien vissen zich van essentiële stoffen, zoals omega 3.

Ook wij mensen kunnen helaas zelf geen omega 3 produceren en zijn afhankelijk van voeding of supplementen om te voorzien in onze dagelijkse behoeften van gezonde vetten.

Waarom omega 3 vetten?

Er zijn een aantal belangrijke redenen waarom omega 3 niet in je dagelijkse voeding mag ontbreken. Op de eerste plaatst zorgt het voor het goed functioneren van hart en bloedvaten. Daarnaast is het één van de belangrijkste voedingsbronnen voor de hersenen en gaat het ontstekingen van de huid tegen. Sterker nog, het wordt zelfs als een wondermiddel voor de huid gezien. Veel producten die we eten bevatten namelijk veel omega 6, welke juist voor sluimerontstekingen in het lichaam en van de huid zorgt.  Het is dus belangrijk dat de verhoudingen tussen omega 6 en 3 in balans zijn.

Algen in capsules

Om bij de bron te beginnen, is het dus helemaal geen gek idee om als aanvulling op je dagelijkse voeding algenolie capsules te nemen. Voorheen konden alleen vissen DHA aanmaken door de algen in de zee te nuttigen. Gelukkig voor degene die al rillen van het idee om visolie te slikken, is het gelukt om de algen rechtstreeks in de capsules te verwerken. Ideaal dus voor vegetariërs en veganisten.

Huidproblemen?

Heb je, of ken je iemand met huidproblemen, dan is het zeker de moeite waard om een supplement met algenolie te proberen. Natuurlijk kun je het ook ter ondersteuning van een mooie huid gebruiken. Algenolie zit namelijk boordevol antioxidanten en helpt tegen huidveroudering. Zelf gebruik ik al een tijdje Vegetarische Omega-3 Algenolie DHA én EPA van Arctic Blue en ik ben zeer tevreden. Mocht je liever geen capsules slikken, dan kan ik de Vegan Omega-3 Algenolie aanraden.

 

 

(152)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.