Coronavirus en het spiritueel immuunsysteem

coronavirus en spiritueel immuunsysteem todayimeet

Met z’n allen zijn we in de ban van het coronavirus. Ook in ons gezin houden wij het nieuws angstvallig in de gaten, aangezien manlief en zijn collega’s regelmatig voor het werk in China en Milaan verblijven. Zelf vindt hij het niet zo spannend en heeft nergens last van, maar ieder kuchje vinden wij verdacht. Ieder jaar overlijden er mensen aan de griep, dat is waar. Maar tegen dit coronavirus is nog helemaal geen middel gevonden. Het zit me niet lekker, en sterker nog, voel ik een griepje opkomen?

Angst voor het Coronavirus

Ons emotionele systeem zit ingenieus in elkaar en werkt samen met ons fysieke immuunsysteem. Zoals ons fysieke immuunsysteem ons beschermt tegen bijvoorbeeld het coronavirus en andere bacteriële infecties, zo helpt het emotionele systeem ons gewaar te worden van energetische invloeden in en om ons heen. Welke emotie brengt een situatie met zich mee en welk gevolg geven wij hieraan. Angst is de tegenhanger van liefde. Wanneer men vanuit angst leeft, kan men onbewust andere energieën aantrekken die vanuit dezelfde bron leven. Dit heeft ook zijn weerslag op het fysieke immuunsysteem.

In Balans met selfcare en self-awareness

De eerste stap naar een bewust leven is door op zowel geestelijk als fysiek vlak goed voor jezelf te zorgen. Er zijn een aantal makkelijk te integreren voorbeelden, hoe je je voertuig en ziel kunt helpen een grote sprong voorwaarts te maken.

Slaap voldoende

Tijdens je slaap wordt er op zielsniveau hard gewerkt om indrukken en ervaringen te verwerken, daarnaast worden lichaamscellen geregenereerd. Een goede nachtrust is dus van belang om te herstellen.

Hydrateren en ontgiften

Ruim voldoende water drinken (denk aan 3 liter per dag) is het beste middel om je bloed letterlijk sneller te doen laten stromen en je lichaam te ontdoen van allerlei schadelijke stoffen. Let er wel op dat de kwaliteit van het drinkwater goed is. Doordat je bloed makkelijker stroomt, worden de lichaamscellen makkelijker voorzien van zuurstof. Denk aan je hersenen die voor ongeveer 85 procent uit vocht bestaat.

Zoutwaterbad

Een goede manier om te ontspannen en je te ontdoen van gifstoffen en stress, is het nemen van een bad met dode zeezout. De huid is ons grootste orgaan en dient ook voor het uitscheiden van afvalstoffen. Door de warmte gaan de poriën openstaan en het zout heeft de eigenschap om de afvalstoffen aan te trekken. Neem voor het slapen gaan een zoutwaterbad of voetenbad met dode zeezout . Goed water erbij drinken en zweten maar!

Hoogwaardige voeding

Veruit de meest hoogwaardige groenten zijn kiemengroenten. De kleine plantjes bevatten wel 10 tot 30 keer zoveel meer voedingstoffen dan bijvoorbeeld groene bladgroenten. Doordat deze vitaminebommetjes boordenvol antioxidanten zitten, gaan ze vrije radicalen tegen en beschermen je lichaam op celniveau tegen allerlei nare kwalen. De kiemen zijn heel gemakkelijk aan je dagelijkse voeding toe te voegen. Bijvoorbeeld door een salade, op een cracker met geitenkaas, een rijstwafel met humus of als topping van een lekkere gebonden soep.

Kundalini Yoga

Deze yogavorm is een krachtige manier om de energie, die ligt opgeslagen in het eerste chakra, te laten ontwaken en middels alle hoger gelegen chakra’s tot uiting te laten komen. Hierdoor kom je in een hogere staat van bewustzijn en dit brengt je weer in contact met je eigen innerlijk weten.

In de praktijk

Onze gezondheid kunnen we dus een stukje sturen, en hebben daarmee invloed op het spirituele immuunsysteem. Hebben we zekerheid dat we het coronavirus kunnen ontwijken? Helaas niet. Niks is zeker. Laten we daarom vanuit vertrouwen leven en ons niet door angst laten leiden, want zo spannend is het 9 van de 10 keer niet.

 

 

(595)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.