Natuurlijke materialen in je interieur

Natuurlijke materialen Todayimeet
Japandi

Sinds dat onze oudste dochter in Denemarken woont en wij haar regelmatig hebben opgezocht, zijn wij fan van de Scandinavische leefstijl en hun smaakvolle interieur. De meest belangrijke kenmerken zijn; natuurlijke materialen, minimalistische meubels, strakke lijnen, simpele accessoires en alles heel neutraal.

Welke sfeer in huis

Op het moment zijn we heel tevreden met ons interieur, maar voor een leuke schrijfopdracht (als deze ), doe ik graag onderzoek naar hoe men zich zo comfortabel mogelijk voelt in zijn eigen leefomgeving.

Welk interieur past bij mij

Om te bepalen welke stijl het beste bij je past, is het handig om eerst eens een moodboard te maken van plaatjes die jou vrolijk maken en een fijn gevoel geven. Buiten dat het je direct een goede indruk geeft, is het ook nog eens heel ontspannend en leuk om te doen. Alles wat je nodig hebt is een schaar, lijm, stapels woonmagazines en een foamboard om het op te plakken. Geloof me, je kunt hier úúren zoet mee zijn!

Woontrends 2022

Natuurlijk ben ik ook zelf aan de slag gegaan en heb me eerst gestort op dé woontrends van 2022. Wat me gelijk opviel is dat de natuurlijke materialen ook dit jaar de boventoon voeren. Ook het Scandinavische gevoel zag ik meerdere malen terug, maar dit keer met meer organische vormen. En waar ik persoonlijk heel blij van word is de Japandi woontrend. Een mix van stijlen van Japans en Scandinavisch design. Dit alles met natuurlijke materialen, love it!

De natuur in huis

Nadat ik mijn moodboard had gemaakt, kwam ik direct tot de conclusie dat ik de natuur als basis nam. Regelmatig struin ik met onze twee mopshonden (James en Johannes) door het bos en de Drunense Duinen. Altijd kom ik zen en opgeladen weer thuis. Ongemerkt heb ik dat vertaald in mijn moodboard. De natuur in huis halen met warme, natuurlijke materialen en tinten geven mij dus een goed gevoel. Denk aan mooie planten of zeegras en natuurlijke woonaccessoires zoals wol, steen, hout, bamboe en leer…

Key-pieces

Ofwel een blikvanger in je interieur. Als ik nu één ding direct in mijn interieur zou willen aanpassen is dat een mooie lederen bank. Want, wanneer je één mooi key-pieces hebt staan kun je vervolgens de rest combineren met organische vormen en natuurlijke materialen.

Waarom natuurlijke materialen

Nog even de meest belangrijke voordelen op een rijtje:

Het brengt rust, harmonie en is vooral tijdloos

Brengt een hele fijne sfeer in huis

Je kunt het altijd combineren met nieuwe key-pieces

Go natural

Wat die Scandinavische uitstapjes dus allemaal niet teweegbrengen kunnen brengen. Ik loop weer te stuiteren van enthousiasme door mijn huidige interieur, want één ding is zeker; een paar kleine aanpassingen zijn zeker nodig om mijn moodboard compleet te maken!

Farvel!

 

 

 

 

(148)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.