De beste BBQ voor iedere gelegenheid

De beste BBQ voor iedere gelegenheid Todayimeet

Zodra de lente is aangebroken en de eerste zonnestralen onze tuin verwarmen, is het BBQ seizoen in ‘huize Achten’ geopend. Inmiddels weten familie en vrienden dat ze altijd welkom zijn om aan te schuiven en ben ik daardoor een echte BBQ Queen geworden. Mijn man noemt het zelfs zijn zomersport. Alle basisbenodigdheden heb ik standaard op voorraad in mijn vriezer, zoals vlees, vis en afbakbrood. Eén keer per week vul ik de hele groentelade met verschillende seizoensgroenten en haal ik mijn favoriete aardappelsalade bij onze plaatselijke groenteboer.

Meer variatie op de BBQ

Ondanks dat we er heel handig in zijn geworden en het reuze handig is om binnen no-time een heerlijke, verse maaltijd op de tuintafel te zetten, zijn we wel toe aan wat meer variatie. Ik ging op zoek naar een aantal lekkere BBQ recepten, terwijl mijn wederhelft de uitdaging meer zocht in een nieuwe BBQ. Tja, dat kan natuurlijk ook.

De beste BBQ

De BBQ recepten waren zo gevonden, maar de zoektocht naar een nieuwe BBQ bleek een wonderlijke ontdekkingsreis door de vele mogelijkheden van bakken, grillen, roken tot en met de keuze van high-end buitenkeukens. Zoveel keuze is geweldig, maar maakt het ook lastig. Want wat is de beste BBQ eigenlijk? Het antwoord daarop is voor iedereen anders en heel persoonlijk. Daarom is het belangrijk om naar je eigen wensenlijstje te kijken en daarin een selectie te maken.

BBQ Wishlist

Wat bovenaan ons lijstje staat, is dat we met z’n allen kunnen ‘koken’ en daardoor het solo barbequeën van manlief tot verleden tijd behoort. Het is zoveel leuker om gezellig met z’n allen actief deel te nemen aan het bereiden van een lekkere maaltijd. Met een goed glas wijn in de ene hand en tegelijkertijd bewust je eigen maaltijd samenstellen, maakt dat je in een ontspannen flow komt en de drukte van de dag van je af kunt laten glijden. Zo kwamen wij op de OFYR bbq, oftewel ontzettend veelzijdig koken. Het is een ronde, robuuste vuurschaal met een uniek design, verkrijgbaar in diverse kleuren en uitvoeringen.

Het hele jaar buitenkoken met de ‘Bastard’

Bij het lezen over de Bastard, was ik direct geïnteresseerd. Het is niet alleen een stoer exemplaar, maar brengt het BBQ-en ook weer naar een next level. Met dit veelzijdige ‘zwarte ei’ zijn vrijwel alle bereidingstechnieken mogelijk. Van low & slow pizza’s bereiden tot grillen en roken. Weliswaar is de Bastard minder geschikt om gezamenlijk te koken, maar deze oorspronkelijke kooktechniek uit het Verre Oosten heeft zeker vele voordelen.

Welke BBQ gaat het worden?

Eén van deze twee opties gaat het waarschijnlijk worden. Nu nog bedenken waar we het meeste gemak en plezier van gaan hebben. Ik heb in ieder geval al een paar super recepten gevonden en kan niet wachten om ze uit te proberen.

Voor welke keuze zouden jullie gaan?

(104)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.