Afvallen met macadamianoten

Macadamia noten

Wat veel mensen die willen afvallen zich niet beseffen, is dat onverzadigde vetten niet alleen belangrijk zijn voor de gezondheid, maar ook een rol speelt bij een goede stofwisseling. Noten, en in het bijzonder macadamianoten, zitten boordenvol onverzadigde vetten, oftewel goede vetten, en kan je helpen bij het afvallen.

Afvallen door een stabiele bloedsuikerspiegel

De motivatie om af te vallen kun je verliezen als je de hele dag door trek hebt. Een belangrijk gegeven om deze food-mood te voorkomen is om te zorgen dat je bloedsuikerspiegel stabiel is en blijft. Door het eten van te veel tussendoortjes met weinig onverzadigde vetten, maakt je lichaam gedurende de hele dag te veel insuline aan en blijft je lichaam om voeding vragen. Afvallen lukt misschien maar even en vervolgens geef je het weer op.

Eten en toch afvallen

Ja, je leest het goed. Het eten van onverzadigde vetzuren is dus van belang. Natuurlijk zijn er naast macadamia noten veel natuurlijke voedingsproducten met onverzadigde vetzuren. Wanneer je dagelijks avocado, zalm of een andere vette vis zoals tonijn, haring of makreel, olijfolie, kokosolie, lijnzaad, en groene bladgroenten op je dagmenu zet, voorzie je zeker in de behoefte van voldoende onverzadigde vetzuren. Hierdoor gaat je stofwisseling op een andere manier werken doordat je energie krijgt uit vetzuren.

Bouwstof voor de hersenen

Nog een bijkomend voordeel is dat onverzadigde vetten de hersenen voeden en zorgen voor een gezonde werking. Onderzoek heeft uitgewezen dat deze vetten een gunstig effect heeft op verschillende hersenziekten en je kan helpen om je concentratievermogen te verbeteren.

Macadamianoten

Terug naar de voedzame macadamianoot. Deze noot zit boordenvol ‘goede’ vetten en is dus de ideale snack voor tussendoor. Mocht je willen afvallen, ga dan vooral niet vetarm eten maar kies bewust en voor de juiste vetten. Vetarme producten bevatten namelijk vaak meer zout en suiker, waardoor je uiteindelijk juist meer aankomt. De reden hiervoor is dat je hormoonbalans verstoord raakt.

Juiste balans

Probeer gedurende de dag een goede verdeling te maken van de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten. Iedere dag beweging en een positieve mind set. Dan gaat het je zeker lukken!

 

 

(353)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.