Stervensbegeleiding

glastonbury abbey Todayimeet

Het onderwerp stervensbegeleiding is natuurlijk niet één van de meest favoriete onderwerpen. Maar toch, als je er mee te maken krijgt realiseer je je dat het heel waardevol kan zijn. Medium Toos van Boxtel mag ook mensen in deze laatste fase van hun leven ondersteunen door stervensbegeleiding. Dat kan op verschillende manieren. In gesprek met Toos, neemt zij ons mee in haar herinnering aan Maarten.

Toos vertelt

Mijn gedachten gaan terug naar Maarten. Via, via had zijn vrouw mijn nummer gekregen en vroeg mij of ik hen wilde helpen. Ze vertelde dat haar man Maarten onder behandeling was in het ziekenhuis voor keelkanker en niet meer lang te leven had. De reden waarom hij graag een afspraak wilde maken was, omdat hij wel vaker een energetische behandeling had gehad en zich daar fijn bij voelde. Daarbij kwam dat hij bang was om dood te gaan en nog met levensvragen zat.

Vertrouwen

Omdat ik voelde dat de ‘nood’ erg hoog was, stelde ik voor dat ze diezelfde middag nog zouden langskomen. Die middag hebben we een lang en ontspannen gesprek gehad. Door de antwoorden die hij van Gene Zijde mocht ontvangen, werd zijn angst stukken minder en zag ik dat er een rust over hem heen was gekomen.
In de weken die volgden heb ik veel met Maarten en zijn vrouw over het hiernamaals mogen spreken. Ik vertelde hem wat ik doorkreeg en ook over mijn eigen ervaringen. Soms zag ik hem glunderen, waaruit ik opmaakte dat zijn vertrouwen werd gesterkt.

Een helpende hand en een luisterend oor

Toen het voor Maarten niet meer ging om naar de praktijk te komen, ging ik wekelijks naar zijn huis om hem te behandelen. Maarten is in het bijzijn van zijn familie en vrienden overleden. Het was voor mij een hele mooie ervaring om een helpende hand te mogen bieden en om hem van zijn angst te mogen bevrijden, door hem over de geestelijke wereld te mogen vertellen.

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Toos.

 

(154)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.