Synchroniciteit; het plan van het Universum

synchroniciteit todayimeet

Synchroniciteit, oftewel zinvol toeval. Ik ben gek op ‘toevalligheden’, helemaal als ik voel dat het een hoger doel dient. Het begrip werd ontdekt door psycholoog Carl Gustav Jung. Volgens zijn theorie is er een merkwaardige samenloop van een aantal gebeurtenissen, die op een bepaald moment plaatsvinden. Waarschijnlijk kun je zelf zomaar een goed voorbeeld opnoemen, of was je het misschien weer vergeten. Maar het feit is, dat ieder deze zinvolle toevalligheden meemaakt, bewust of onbewust.

De route naar je zielenpad

Mijn eerste blog ever ging zelfs over synchroniciteit. In deze blog vertel ik hoe het Universum mij steeds de kant van het schrijven opduwt, zonder dat ik er ooit een opleiding voor gevolgd heb. Ik had er nooit aan gedacht om schrijver te willen worden, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ook weer zo’n uitdrukking waarvan ik overtuigd ben dat bepaalde hoofdlijnen in je leven vast liggen, en een stuwende kracht je probeert de weg te wijzen.

synchroniciteit todayimeet

Het verborgen plan van het Universum

Soms ervaar je teleurstellingen. Iets wat je heel graag wilde bereiken, maar toch niet van de grond kwam, ondanks de energie je er in hebt gestoken. Dat ken je vast wel. Vaak begrijp je het op dat moment niet, maar later pas; wanneer er iets veel beters of passender op je pad kwam. Als je hier meer voor open gaat staan, ga je steeds dieper de kleine wondertjes van het verborgen plan ervaren. Een stukje de controle loslaten, alhoewel dat gemakkelijker gezegd dan gedaan is.

Het verhaal van de gouden scarabee

Een bekend en mooi voorbeeld van Carl Jung is de gebeurtenis van de scarabee (dit is een heilig amulet in de vorm van een kever). Een patiënt vertelde hem over een droom, waarin een scarabee voorkwam. Op hetzelfde moment, vloog een buitengewone kever de praktijkruimte binnen. Het voorval laat zien dat niet alleen woorden, maar ook gedachten en dromen een sterke energie en aantrekkingskracht hebben, welke soms niet door de geest te bevatten zijn, maar aangestuurd door natuurwetten, ons in verwondering achterlatend.

Dat is het mooie van de mystiek van het leven. Je hoeft alles niet te begrijpen, maar alleen te vertrouwen dat je uiteindelijk dáár uitkomt, waar je wezen moet.

 

 

 

 

(856)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.