Krijg de liefde die je wilt

Volgens Oprah Winfrey ‘the best relationship book EVER!’ Met de Nederlandse titel: Krijg de liefde de je wilt. Maar liefst 17 keer werd Harville Hendrix uitgenodigd om in haar show te komen vertellen hoe deze methode en het boek vele relaties heeft getransformeerd naar een liefdevolle relatie, waarin nieuwsgierigheid naar je wederhelft, en het creëren van een veilige omgeving centraal staat voor een goede communicatie.

Als razende reporter van Paravisie Magazine, toog ik afgelopen week naar Zeist om de bijzondere mensen achter deze methode te ontmoeten en interviewen. Nadat Harville Hendrix en Helen LaKelly Hunt, beiden net gescheiden waren, ontmoette zij elkaar in 1977. Ik ben nieuwsgierig waarom stellen ruzie maken, en waarom in veel gevallen een droom een nachtmerrie wordt?’ Met deze vraag begonnen Harville en Helen aan een transformatie voor een gezonde, liefdevolle relatie. Inmiddels hebben zij de Imago therapie ontwikkeld en daar hun levenswerk van gemaakt, welke heden ten dage in meer dan vijftig landen wordt beoefend.

Interview met Harville en Helen 

Een uur kreeg ik de tijd om Harville en Helen het hemd van het lijf te vragen. Het leek mij ruimschoots voldoende, maar al gauw werd mij duidelijk dat je uren over deze materie kunt praten. Natuurlijk is deze theorie in eerste plaats bedoeld om de verschillen voor het anders-zijn van je levenspartner te respecteren en te omarmen, maar wanneer we dit toepassen in alle andere relaties in je leven, ga je ervaren dat de ander ook zijn verlangens en kwetsbaarheden heeft, en het veilig is om deze te respecteren. Te leven in openheid en in echte verbinding te staan met die ander, maakt dat je als mens ook bewuster in het leven komt te staan. 

Als ervaringsdeskundige liet ik Harville en Helen weten, denken te weten hoe een liefdevolle langdurige relatie in elkaar zit. Want hé, deze zomer ben ik tenslotte 25 jaar getrouwd. ‘De relatie zit wel goed hoor.’ Zeg ik quasi nonchalant. Waarna Harville mij op het volgende wijst, dat vanzelfsprekendheid geen langdurig relatiemateriaal geeft; een van de laatste grote struggles zit hem namelijk in de leeftijd van 55 – 65: kinderen de deur uit, met pensioen en daar zit je dan weer tegenover elkaar. Luister je echt naar de ander? Weet je echt wat voor hem belangrijk is? Respecteer je hem precies zoals hij is? Tja…

‘Getting the love you want’

Met het boek stevig onder mijn arm geklemd rijd ik naar huis, vastberaden om de liefde nog meer te laten stromen en te werken aan een diepe verbinding, op weg naar de liefde die we samen verdienen. 

(325)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.