Hoe gezond is Hennepzaad?

Hennepzaad Todayimeet

Toen ik de eerste keer over dit goedje hoorde had ik mijn bedenkingen, moet ik je eerlijk bekennen. Hennepzaad? Are you kidding me?? Maar het is bijna niet meer weg te denken in een eiwitrijke maaltijd en iedereen doet het blijkbaar door zijn yoghurt. Dus; kuddedier als ik ben, wil ik dat ook. Hennepzaad it is!

Werking:

Voordat ik zomaar lukraak iets in mijn eten strooi, wil ik wel weten wat het precies is en wat de voordelen hiervan zijn. Hennep is een medicinale plant, en de olie uit deze plant wordt door zijn medicinale werking voor verschillende kwaaltjes en ziekten gebruikt. De werking van hennepzaad heeft hier echter niets mee te maken. Hennepzaad bestaat voor een groot deel uit hoogwaardige eiwitten, wat lijkt op onze lichaamseigen eiwitten, waardoor we het makkelijk kunnen opnemen. Hierdoor is het een hele goede eiwitbron voor onze spieropbouw en uithoudingsvermogen. Ook bevat het goede vetten zoals omega 3, 6 en 9 in de juiste verhouding. Daarnaast bevat het nog andere vitaminen als; E, fosfor, kalium, natrium, magnesium, zwavel, calcium, ijzer en zink.

Hennepzaad TodayIMeet

Gezondheidsvoordelen:

Hennepzaad wordt met recht een superfood genoemd. Door de goede vetzuren in hennepzaad, heeft het een positieve invloed op ons hart en hersenen. Naast de bekende omega 3,6 en 9, bevat hennepzaad ook het unieke vetzuur GLA, die het lichaam niet zelf kan aanmaken. Bij hormonale disbalans kan GLA uitkomst bieden. Door de vezelrijke structuur is het goed voor je darmen en helpt het je spijsvertering.

Hennepzaad Todayimeet

Hennepzaad in je voeding:

Dagelijks wordt een paar eetlepels aanbevolen, en dat kan op verschillende manieren:

·         Door je smoothie

·         Over een salade

·         In de yoghurt

·         Door een dressing

De smaak is een beetje nootachtig, super lekker. Je wordt er niet high van, dus je kunt gewoon nog achter het stuur !

Tegenwoordig gaat er dus iedere dag een eetlepeltje door mijn yoghurt. Ik ben enthousiast over deze ‘high’ waardige super food!

 

 

 

 

 

 

 

(519)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.