Today’s soup; Een heerlijke vezelrijke preisoep!

Preisoep Today I Meet

Ik zal je eerlijk bekennen dat ik nooit zo goed wist wat ik met prei moest doen, en als ik zo’n lange prei bij mensen in hun winkelwagentje zag liggen vroeg ik me ook altijd af wat ze er dan mee gingen maken. Gisterenavond struinde ik pinterest af voor een lekker soepje en je raadt het al; de preisoep kwam voorbij. Today trok ik de stoute schoenen aan en ging een heuse prei kopen. Just kidding, ik kocht kant en klaar gesneden…lazy me! Anyway; preisoep dus…

Blij verrast!

Echt, dat ik het nooit eerder geprobeerd heb! Ik vind het een heerlijke soep, en dan te bedenken dat er heel veel vezels in prei zitten maakt dit eigenlijk een top soepje. Het is zó makkelijk te maken, vooral de kant en klaar gesneden versie van mij hahaha…

Ingrediënten preisoep

Je neemt een hele prei óf een kant en klaar gesneden zakje prei van 400 gram

1 teentje knoflook

1 liter water

2 groente of kippenbouillonblokjes

beetje kookroom

kerriekruiden en peper

How to make;

De gesneden prei met knoflook even aanfruiten in een beetje olie in een soeppan

Daarna liter water toevoegen met de bouillonblokjes

kwartiertje zachtjes laten koken totdat de prei gaar is

Vervolgens met de staafmixer alles fijn pureren

Op smaak brengen met kookroom, kerriekruiden en peper

preisoep Todayimeet.

Et Voila, klaar is de preisoep…

Enjoy!

 

 

(525)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.